Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Γεώργιος Παπαστάμκος

Γεώργιος Παπαστάμκος

Ο Γεώργιος Παπαστάμκος, γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1955, είναι Έλληνας πολιτικός, ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Γεώργιος Παπαστάμκος γεννήθηκε το 1955 στο Πλατανόρρευμα Κοζάνης. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο, στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Τύμπιγκεν (1979 - 1981), λαμβάνοντας τον τίτλο του διδάκτορα. Είναι καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο. Συμμετείχε στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη ως υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας. Εκλέγονταν βουλευτής Ημαθίας από το 1989 έως το 1996 και ευρωβουλευτής από το 2004. Το 2012 ανέλαβε αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στις 13 Μαρτίου του 2013 υπέστη σοβαρό Εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ προήδρευε στη συνδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μεταφέρθηκε στην εντατική νοσοκομείου του Στρασβούργου.


De Siris