Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης

Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης

Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Λευκωσία στις 25 Ιουλίου 1981, είναι Κύπριος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται από τον Ιανουάριο 2008 στον ΑΠΟΕΛ, στη θέση του δεξιού μέσου.

Καριέρα

Α.Π.Ο.Ε.Λ.

Ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1989 σε ηλικία 8 χρονών στις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ. Την Κυριακή των Βαΐων (3-4-99) και σε ηλικία μόλις 17 χρονών κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνα του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Δόξα Κατωκοπιάς με προπονητή τον κ. Σλάπονταν Βουτσέκοβιτς. Ο αγώνας διαξήχθει στο ουδέτερο γήπεδο ΓΣΖ λόγο της τιμωρίας της έδρας του ΑΠΟΕΛ και έληξε με νίκη του ΑΠΟΕΛ 4-0. Ο Κωνσταντίνος είχε πολή καλή απόδοση και όλοι άρχισαν να μιλούν για αυτόν. Από εκείνη την μέρα και μετά ξεκίνα η ενεργή του ποδοσφαιρική καριέρα στην πρώτη ομάδα του ΑΠΟΕΛ μέχρι και σήμερα.

Παναθηναϊκός

Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, τον Ιανουάριο του 2005. Το καλοκαίρι του 2006 ο Παναθηναϊκός τον παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού στον ΠΑΟΚ, ως αντάλλαγμα για την μεταγραφή του Σαλπιγγίδη στους πράσινους. Τον Δεκέμβριο του 2006 όμως, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ και οφειλών προς το πρόσωπό του, επέστρεψε στον Παναθηναϊκό.

Καρλ Τσάις Ιένα

Στους μήνες που ακολούθησαν αγωνίστηκε ελάχιστα, και το Μάιο του 2007 αποδεσμεύτηκε από την ομάδα του Παναθηναϊκού. Αρχικά δοκιμάστηκε στην Κάρντιφ, όμως κατέληξε τον Αύγουστο του 2007 στην Καρλ Τσάις Ιένα (Carl Zeiss Jena), ομάδα 2ης κατηγορίας της Μπουντεσλίγκα. Τον Ιανουάριο του 2008 έμεινε ελεύθερος, και επέστρεψε στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τεσσάρων ετών.

Εθνική

Ο Κωνσταντίνος ήταν στυλοβάτης των εθνικών ομάδων παίδων, νέων, ελπίδων και τώρα των αντρών. Υπήρξε αρχηγός στην εθνική ομάδα των παίδων, νέων και ελπίδων.Με την Εθνική Κύπρου αγωνίζεται από το 2003, όταν και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του.


De Siris