Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Στέλιος Σφακιανάκης


Στέλιος Σφακιανάκης

Ο Στέλιος Σφακιανάκης είναι Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και το καλοκαίρι του 2012 συμφώνησε με τον Παναιτωλικό για να συνεχίσει την καριέρα του στο Αγρίνιο. Γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1976 στο Χάγκεν της Γερμανίας και έχει ύψος 177 εκατοστά.

Κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Καβάλα, Ολυμπιακό, Σκόντα Ξάνθη, Ολυμπιακό Λευκωσίας, ΟΦΗ, ενώ τελευταίος του σταθμός ήταν ο Ατρόμητος.

Καριέρα

Τα πρώτα βήματα

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την τοπική ομάδα του Παγγαίου '90 και στη συνέχεια αποκτήθηκε από την ομάδα της Καβάλας μαζί με τον συμπαίκτη του στο Παγγαίο,Θεόφιλο Νικολαΐδη.Τον Οκτώβριο του 1994 πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση στην Α' Εθνική στην εντός έδρας συντριβή με 1-5 της Καβάλας από τον ΠΑΟ.Κατά την πρώτη του σεζόν στην Α' Εθνική αγωνίστηκε σε 17 αγώνες πετυχαίνοντας 3 τέρματα ενώ η ομάδα του υποβιβάστηκε όντας στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.Την επόμενη χρονιά ήταν από τα βασικά στελέχη που οδήγησαν τους Καβαλιώτες εκ νέου στην μεγάλη κατηγορία (26 συμμετοχές/5 γκολ)ενώ την σεζόν 1996/97 αγωνίστηκε μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1996 σε 10 ματς σκοράροντας 2 φορές.

Στον Ολυμπιακό

Τον Ιανουάριο του 1997 ο Σφακιανάκης κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του καταφέρνοντας να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό όντας προσωπική επιλογή του τότε προπονητή των ερυθρολεύκων Ντούσαν Μπάγεβιτς.Στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα του Πειραιά μετράει 7 συμμετοχές και 1 γκολ,το οποίο πετυχαίνει στην εντός έδρας επικράτηση με 4-1 επί του Ιωνικού στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής και πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος,την πρώτη για τον Ολυμπιακό από το 1987.Την σεζόν 1997/98 παίρνει χρόνο συμμετοχής σε μόλις 2 αγώνες ενώ την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο μετράει 10 συμμετοχές και 2 τέρματα.Κατά τον τελευταίο χρόνο παρουσίας του στους ερυθρολεύκους έπαιξε μόλις σε 2 αγώνες πρωταθλήματος.

Κατά τα 3,5 χρόνια παρουσίας του στον Ολυμπιακό ο Σφακιανάκης αγωνίστηκε σε 21 αγώνες πρωταθλήματος σκοράροντας 3 φορές.Επίσης πανηγύρισε την κατάκτηση 4 συνεχόμενων Πρωταθλημάτων καθώς και ενός Κυπέλλου Ελλάδος το 1999.

Στην Σκόντα Ξάνθη

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Σκόντα Ξάνθη στην οποία μεταγράφηκε μαζί με τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό Πουρσαϊτίδη.Στους ακρίτες παρέμεινε για τέσσερα χρόνια αγωνιζόμενος σε 72 αγώνες πρωταθλήματος και σκοράροντας 3 φορές.Κορυφαία στιγμή του στους Θρακιώτες ήταν το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2002/03 (το ματς έληξε 1-1).

Στον ΟΦΗ

Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα την αγωνιστική περίοδο 2003/04 από την Κύπρο και συγκεκριμένα από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και το καλοκαίρι του 2004 επαναπατρίστηκε για λογαριασμό του ΟΦΗ.Κατά την τετραετή παρουσία του στον ΟΦΗ,και όντας πια ώριμος ποδοσφαιρικά,αποτέλεσε ένα από τα βασικά στελέχη του συλλόγου μετρώντας 92 συμμετοχες και 16 γκολ σε αγώνες πρωταθλήματος.Καλύτερη χρονιά του στους Κρητικούς ήταν αυτή της σεζόν 2007/08 όπου βρέθηκε σε εξαιρετική φόρμα και σημείωσε 8 γκολ σε 23 αναμετρήσεις καταφέρνοντας να αναδειχθεί σε πρώτο σκόρερ της ομάδας.

Το καλοκαίρι του 2009,μετά τον υποβιβασμό του ΟΦΗ στην Β' Εθνική αποχώρησε από την ομάδα του Ηρακλείου έπειτα από δικαίωσή του από την επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών στην οποία είχε προσφύγει με σκοπό να αποδεσμευτεί από τον σύλλογο.

Στον Ατρόμητο

Την 1η Ιουλίου του 2009 ανακοινώθηκε η απόκτηση του από τον Ατρόμητο με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας δύο ετών. Κατά την πρώτη χρονιά του στον Ατρόμητο αγωνίστηκε 22 φορές (τις 16 ως αλλαγή) και πέτυχε 2 τέρματα. Με την ομάδα του Περιστερίου έφτασε σε δύο τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος το 2011 και το 2012. Το συμβόλαιό του ανανεώθηκε το 2011 για έναν χρόνο και έληξε το καλοκαίρι του 2012.

De Siris