Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Νανά Σκιαδά

Νανά Σκιαδά

Η Νανά Σκιαδά γεννήθηκε το 1919 και πέθανε στις 7 Φεβρουαρίου 1974. Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1934. Έπαιξε σε αρκετές ταινίες, δεύτερους ρόλους. Παντρεύτηκε τρεις φορές και η τελευταία ήταν με τον κατά 17 χρόνια μικρότερό της επίσης ηθοποιό, Χρήστο Πάρλα με τον οποίο απέκτησαν μια κόρη.

Φιλμογραφία

Κοντά σου Γνώρισα την Αγάπη (1969)
Ένας ιππότης με... τσαρούχια (1968) [Δήμητρα Τρεχαντήρη]
Αφροδίτη το Κορίτσι που Πόνεσε (1968)
Ο ψεύτης (1968) [Χαρίκλεια Αργυρίου]
5 γυναίκες για έναν άνδρα (1967) [Μαίρη Λιακοπούλου]
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας (1967) [Αριάδνη Χρυσού]
Αχ!.. και νάμουν άντρας (1966) [Αφροδίτη Μπελαλή]
Ο ξυπόλυτος πρίγκηψ (1966) [Λορέντζου]
Κούνια που σε Κούναγε (1966) [Βαρβάρα]
Πλήγωσες την Αγάπη μου (1966)
Είναι ένας Τρελλός Τρελλός Τρελλός Βέγγος (1965) [Σμαράγδα]
Οι θαλασσιές οι χάντρες (1966) [Κανιάτογλου]
Είναι ένας... τρελλός τρελλός Βέγγος (1965) [Σμαράγδα]
Καημοί στη Φτωχογειτονιά (1965)
Οι Εχθροί (1965)
Ένα έξυπνο έξυπνο... μούτρο (1965) [Αμαλία]
Τέντυ μπόυ... αγάπη μου (1965) [Μαίρη Ευτυχίδου]
Τζένη Τζένη (1965) [Κλάρα Καρίπη]
Φτωχό μου σπουργιτάκι (1965)
Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964)
Οι φτωχοδιάβολοι (1964) [Έρμανς]
Ενας Βλάκας με Πατέντα (1963)
Μεσάνυχτα στη Βίλλα Νέλλη (1963)
Η Νάνσυ την... Ψώνισε (1960)
Ο Φανούρης και το σόι του (1957)


De Siris