Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Βασίλειος Πλιάτσικας


Βασίλειος Πλιάτσικας

Ο Βασίλειος Πλιάτσικας, γεννημένος στις 14 Απριλίου 1988 στην Αθήνα, είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού μέσου. Ξεκίνησε ωστόσο την καρέρια του ως δεξιός αμυντικός. Σήμερα αγωνίζεται με τη Ντούισμπουργκ, ομάδα δεύτερης κατηγορίας Γερμανίας, ως δανεικός από τη Σάλκε.

Καριέρα

Ο Πλιάτσικας ξεκίνησε την επαγγεματική του καριέρα του στην Α.Ε.Κ. το 2005, προερχόμενος από τη τοπική ομάδα του Χαϊδαρίου. Με τα χρώματα των κιτρίνων πραγματοποίησε 39 εμφανίσεις. Στις 30 Ιουνίου 2009, Ο Βασίλης υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με τη Σάλκε για 300.000 ευρώ. Το καλοκαίρι του 2011 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ντούισμπουργκ, ομάδα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Διεθνής Καριέρα

Εθνική Νέων

Ήταν μέρος της της ενδεκάδας της Εθνικής Νέων που έφτασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων του 2007. Την επόμενη χρονιά χρίστηκε αρχηγός της και μαζί έφτασαν μέχρι και τον τελικό όγδοο γύρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του 2008.

Εθνική Ελλάδος

Ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Ότο Ρεχάγκελ, κάλεσε τον Πλιάτσικα ώστε να συμμετάσχει στους προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και συγκεκριμένα στους αγώνες κατά του Λουξεμβούργου και της Λετονίας.

Έκανε το ντεμπούτο του στις 19 Νοεμβρίου του 2008, μπαίνοντας αλλαγή στο 87ο λεπτό του φιλικού αγώνα ενάντια στην Εθνική Ιταλίας, ο οποίος έληξε ισόπαλος 1-1.

De Siris