Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Ορέστης Καρνέζης

Ορέστης Καρνέζης

Ο Ορέστης Καρνέζης, γεννημένος στην Αθήνα στις 11 Ιουλίου 1985, είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα με την ισπανική Γρανάδα (δανεικός από την ιταλική Ουντινέζε) και την Εθνικής Ελλάδας.

Καριέρα

Σε συλλογικό επίπεδο

Ο Καρνέζης γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Αγωνίστηκε αρχικά σε τοπικές ομάδες της Κέρκυρας μέχρι την ηλικία 16 ετών, οπότε αποκτήθηκε από τον Ο.Φ.Η.. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του δεν αγωνίστηκε αμέσως, αλλά έπαιξε για δύο χρόνια στη θυγατρική του ομάδα που αγωνιζόταν στην Δ΄ Εθνική και άλλον έναν χρόνο στην ομάδα νέων. Στην πρώτη ομάδα του Ο.Φ.Η. προωθήθηκε το 2005 και παρέμεινε έως το 2007, ως δεύτερος τερματοφύλακας πίσω από τον Μιχάλη Σηφάκη.

Λόγω της παρουσίας του όμως στην Εθνική Ελπίδων την ίδια περίοδο τράβηξε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, που τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2007. Στον Παναθηναϊκό είχε λίγες εμφανίσεις μέχρι την περίοδο 2011-12 οπότε καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα, συμπληρώνοντας την περίοδο αυτή 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Τον Ιούλιο του 2013 υπέγραψε στην ιταλική Ουντινέζε, έναντι 750.000 ευρώ. Στο συμβόλαιο συμφωνήθηκε όπως την πρώτη χρονιά παραχωρηθεί ως δανεικός στην ισπανική Γρανάδα, με την οποία τερμάτισε στη 15η θέση της Λα Λίγκα. Συνολικά πραγματοποίησε 6 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο Ισπανίας για την περίοδο 2013-14.

Στις εθνικές ομάδες

Ο Ορέστης Καρνέζης έχει αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες όλων των ηλικιών, (Παίδων, Νέων και Ελπίδων), ενώ από τις 29 Φεβρουαρίου του 2012 αγωνίζεται και στην Εθνική Ανδρών, με την οποία την πρώτη του συμμετοχή πραγματοποίησε στη φιλική αναμέτρηση με το Βέλγιο.

Υπήρξε μέλος της αποστολής που συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, όπου αγωνίστηκε βασικός και στους τέσσερις αγώνες.


De Siris