Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Νίκος Καρβέλας


Νίκος Καρβέλας

Ο Νίκος Καρβέλας γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1951,είναι Έλληνας συνθέτης.

Βιογραφία

Ο Νίκος Καρβέλας , γεννήθηκε στον Πειραιά. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη μουσική σε ηλικία 5 ετών οπότε απέκτησε και το πρώτο του πιάνο. Στα φοιτητικά του χρόνια, στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ίδρυσε ένα ροκ γκρουπ επηρεασμένο από τους Beatles και τους Rolling Stones. Ωστόσο, για πρώτη φορά έγινε γνωστός για τις συνθέσεις του στο τέλος της δεκαετίας του 1970, άλλοτε με το όνομα Νίκος Καρβέλας και άλλοτε με το ψευδώνυμο Νίκος Λεονάρδος.

Το 1983, παντρεύτηκε την πολύ γνωστή Ελληνοκύπρια τραγουδίστρια Άννα Βίσση, με την οποία σήμερα έχει χωρίσει. Συνεργάστηκε ως συνθέτης και στιχουργός σε πολλές δισκογραφικές της δουλειές. Μαζί της απέκτησε μια κόρη, τη Σοφία, η οποία κάνει τα πρώτα της βήματα ως ηθοποιός.

Η μουσική του κινείται στο πλαίσιο της ποπ, αλλά με επιρροές από τη ροκ και τη λαϊκή μουσική. Το 1991 συνέθεσε τη ροκ όπερα Δαίμονες που ανέβηκε στο θέατρο Αττικόν με μεγάλη επιτυχία και πρωταγωνίστρια την Άννα Βίσση. Τα τελευταία άλμπουμ του απέκτησαν έναν πιο ροκ ήχο.

Από το 2006 διατηρεί σχέση με την τηλεοπτική παρουσιάστρια Αννίτα Πάνια η οποία και γέννησε το πρώτο τους παιδί, τον Ανδρέα.

Στις 29 Απριλίου 2010 παντρεύτηκε την Αννίτα Πάνια στον ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Ειρήνης στο Politia Tennis Club με κουμπάρους τη Ρούλα Κορομηλά και τον Κώστα Δροσόπουλο.

Δισκογραφία

Albums

1985 - Nick Carr
1985 - Δεν Παντρεύομαι
1986 - Σα Δίσκος Παλιός
1987 - Όλα ή Τίποτα
1988 - Δημόσιες Σχέσεις
1989 - Τσούζει...
1990 - Διαβολάκι
1991 - Ο Τελευταίος Χορός
1991 - Δαίμονες
1992 - Εμείς
1992 - Οίκτο!
1995 - 25 Ώρες
1996 - Το Άρωμα της Αμαρτίας
1997 - Ο Πιο Ευτυχισμένος Άνθρωπος Πάνω στη Γη
1998 - Ένα Χρόνο το Περισσότερο
2000 - Όλα Είναι Εντάξει
2002 - Ρομπότ
2002 - Μάλα - Η Μουσική του Ανέμου
2006 - Θρίλερ
2007 - Τρακτέρ
2009 - Αντίο Χειμώνα
2011 - Ολα Είναι Μεσ' το Μυαλό

Singles

1984 - Jane/Mechanical...
1986 - Disco Granny (The Baby Sitter Song)
2001 - Τριφυλλάρα 2001
2002 - Μάλα - Η Μουσική του Ανέμου
2003 - Party για Σπασμένες Καρδιές
2004 - Είμαστε Νικητές
2007 - Ποιος Φοβάται τον Πάσσαρη;

De Siris