Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Γιάννης Ντουνιάς


Γιάννης Ντουνιάς

Ο Γιάννης Ντουνιάς γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1943 κι είναι λαϊκός τραγουδιστής. Ξεκίνησε την καριέρα του με το τραγούδι «Έμπαινε Γιώργο έμπαινε" που ήταν ο πρώτος του δίσκος και η πρώτη μεγάλη του επιτυχία. Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες επιτυχίες όπως : «Του άντρα του πολλά βαρύ» ( που έδωσε τον τίτλο στην ομώνυμη επιθεώρηση στο θέατρο "ΠΑΡΚ" όπου και τραγουδούσε το τραγούδι αυτό.) "Ο Ταρζάν" "Το κρασί είναι γιατρός μου" "Νύχτα ονειρομάνα" "Τα παιδιά της νύχτας" "Να σε ζηλεύουν πιο καλά" "Κυκλοφορώ με ένα μωρό" κι άλλες πολλές .

Έχει τραγουδήσει συνθέσεις των: Γ.Καραμπεσίνη Γ.Ζαμπέτα, Γ.Μαρκόπουλου, Γ.Χατζηνάσιου, Ν.Πετρίδη, Α.Πάνου, Μ.Πλέσσα, Γ.Κατσαρού, Χ.Νικολόπουλου, Τ. Μουσαφίρη, Αλέκου Χρυσοβέργη, Θ.Καμπουρίδη, Ν.Καρανικόλα και πολλών άλλων. Σε στίχους των: Πυθαγόρα, Μ.Μπιζάνη, Β.Παπαδόπουλου, Σ.Γιατρά, Β.Ξανθοπούλου, Ε.Θαλασσινού, Γ.Λευκαδίτη και πολλών άλλων.

Έχει τραγουδήσει σε πολλές ταινίες. Μας έχει δείξει όμως και το υποκριτικό του ταλέντο (ως πρωταγωνιστής) μαζί με τη Δούκισσα στην ταινία που είχε τον τίτλο «Που πας χωρίς αγάπη». Έχει εμφανιστεί στα καλύτερα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και στις πιο πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Την άνοιξη του 2006 επανήλθε δισκογραφικά με ένα C.D με δώδεκα γνήσια λαїκά τραγούδια σε στίχους και μουσική του Βαγγέλη Κορακάκη με τον τίτλο «Γλυκοχαράματα» που κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρία «Δίκτυο».

Ακολούθησε ένα CD με τίτλο «Πάντα Λαϊκά» που κυκλοφόρησε από την «General» με 20 τραγούδια που είχε τραγουδήσει ο Στέλιος Καζαντζίδης στον οποίο ο Γιάννης Ντουνιάς πάντα είχε μεγάλη αδυναμία. Η πιο πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά είναι ένα CD με 13 λαϊκά τραγούδια με τίτλο «Ο Σεβντάς» που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2010 και που υπογράφουν οι δημιουργοί: Πάρις Μήτσου, Β.Παπαδόπουλος, Άκος Δασκαλόπουλος και Βέτα Ξανθοπούλου, για τους στίχους και οι Θανάσης Βασιλάς, Μανώλης Καραντίνης Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παντελής Αμπαζής, Βασίλης Κορακάκης και ο Βαγγέλης Κορακάκης για την μουσική.

Πεποίθησή του ο απόλυτος σεβασμός στον ακροατή-θεατή.

De Siris