Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Ελευθερία Αρβανιτάκη

Ελευθερία Αρβανιτάκη

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη γεννήθηκε στις 16 Οκτώβριου 1957 στον Πειραιά και είναι τραγουδίστρια.

Καριέρα

Η καριέρα της ξεκίνησε το 1979 όταν έγινε μέλος στην Οπισθοδρομική Κομπανία, μια μπάντα φοιτητών που έπαιζαν ρεμπέτικα και λαϊκά, ερασιτεχνικά, σε διάφορα κέντρα της Αθήνας. Συνεργάστηκε με πολλούς και σημαντικούς συνθέτες όπως ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου κ.ά. Έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού και έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες όπως η Ισπανία, το Μεξικό, η Αγγλία, η Γερμανία αλλά και η Αυστραλία.

Δισκογραφία

Κέντρο διερχομένων (1982), μουσική Νίκος Μαμαγκάκης, στίχοι Γιώργος Ιωάννου
Ελευθερία Αρβανιτάκη (1984)
Κοντραμπάντο (1986), μουσική Σταμάτης Σπανουδάκης
Τανιράμα (1989), Σταμάτης Σπανουδάκης
Μένω Εκτός (1991)
Αναστασία (1993), μουσική Δημήτρης Παπαδημητρίου
Η νύχτα κατεβαίνει (1993), ζωντανή ηχογράφηση
Τα κορμιά και τα μαχαίρια (1994), μουσική Ara Dinkjian
Ζωντανά στους βράχους - Καλοκαίρι 95 (1995)
Μεγάλες επιτυχίες (1995)
Τραγούδια για τους μήνες (1996), μελοποιημένα ποιήματα σε σύνθεση Δ. Παπαδημητρίου
Εκτός προγράμματος (1998)
The very best of 1989-1998 (1999)
Τραγούδια για τους μήνες - Η γ' πλευρά του δίσκου (2000)
Εκπομπή (2001)
Live από το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (2002)
Eleftheria Arvanitaki Live (2003)
Τρία Τραγούδια (2004)
Όλα στο φως (2004)
Δρόμοι Παράλληλοι (2005), συλλογή με της συμμετοχές της τραγουδίστριας σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών
Δρόμοι Παράλληλοι - Διεθνής έκδοση (2006)
Γρήγορα η ώρα πέρασε (2006), ποίηση της Σαπφώς σε σύνθεση Νίκου Ξυδάκη
Δυνατά 1986-2007 (2007)
Και τα μάτια κι η καρδιά (2008)
Πρόσωπο με πρόσωπο Live στο "Stage" (2010)
Μη φεύγεις, μη μένεις (2012)


De Siris