Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Γιώργος Κωνσταντίνου

Γιώργος Κωνσταντίνου

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου είναι Έλληνας ηθοποιός και σεναριογράφος του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1937 στην Αθήνα (σύμφωνα με την πηγή, ο Γιώργος Κωνσταντίνου αναφέρει πως στην ταινία "Η γυνή να φοβείται τον άνδρα" ήταν 28 χρονών [1965]). Είναι γιος της ηθοποιού Νίτσας Φιλοσόφου.

Φιλμογραφία

Η Λίζα και η άλλη (1961) .... Τζον Πεζίκης
Μερικοί το προτιμούν κρύο (1962) .... Τρύφων
Οι γυναίκες θέλουν ξύλο (1962) .... Τρούλης
Ο άντρας της γυναίκας μου (1962)
Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963) .... Ιωάννης Λάβδας
Τρελοί πολυτελείας (1963) .... Μηνάς
Το γέλιο βγήκε απ’ τον παράδεισο (1963) .... Προκόπης
Ο φίλος μου ο Λευτεράκης (1963) .... Θανάσης Καδρής
Ο καθώς πρέπει (1963) .... Σταμάτης Βελενόπουλος
Αυτό το κάτι άλλο (1963) .... Στέλιος Καπόνης
Ο εαυτούλης μου (1964)
Νυχτοπερπατήματα (1964)
Η σωφερίνα (1964) .... Μιχάλης Χαρίδημος
Γάμος αλά ελληνικά (1964) (ηθοποιός, σεναριογράφος) .... Πέτρος Βέρος
Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) .... Αντωνάκης Κοκοβίκος
5000 ψέματα (1966) (ηθοποιός, σκηνοθέτης) .... Κώστας Τσιφταλέξης
Άνθρωπος για όλες τις δουλειές (1966) (ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος) .... Γιώργος Γασπαράτος
Καλώς ήλθε το δολάριο (1967) .... Φίλιππος Αγγελούτσος
Η ζηλιάρα (1968) .... Αργύρης Παντελιάς
Ξύπνα, Βασίλη (1969) .... Βασίλης Βασιλάκης
Μπουμ ταραταζούμ (1972) .... Βλάκόμετρος / Ιππίας
Η γυναικοκρατία (1973) .... Λύσανδρος
Καθένας με την τρέλα του (1980) .... Γιώργος
Γεύση από Ελλάδα (1980)
Καυτά θρανία (1986)
The κόπανοι (1988) (ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος)
Ο ποντικοκυνηγός των δύο ηπείρων (1988) (σκηνοθέτης)
Κύριε καθηγητά πού κοιμηθήκατε χτες (1989) (σκηνοθέτης)

Τηλεόραση

Τα καθημερινά (1983) ΕΡΤ1
Η αλεπού και ο μπούφος" (1987) ΕΡΤ2
Πατήρ, υιός και πνεύμα (1989-90) Mega Channel
Τα 7 κακα της μοιρας μου (1991-93) Μega Channel
Διπλανή πόρτα Antenna
Tα φιλαράκια (2002-2003) Αntenna
Οδός παραδείσου 7 (2005-2007) Alpha
Το κόκκινο δωμάτιο (2007) (ηθοποιός)
Λάκης ο γλυκούλης (πατέρας Λάκη)

Σενάριο στην τηλεόραση

Σοφία Ορθή(1996-1997) ΑΝΤ-1
Οδός παραδείσου 7(2005-2007)


De Siris