Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Κώστας Μεντής


Κώστας Μεντής

Ο Κώστας Μεντής γεννήθηκε το 1913 και πέθανε στις 27 Νοεμβρίου 1983 ήταν ηθοποιός από την Αμφιλοχία. Ήταν θείος των ηθοποιών Νένας Μεντή και Χρήστου Βαλαβανίδη και έπαιξε σε κωμωδίες, σε ρόλους δεύτερους, κάνοντας το μύωπα, τον πελάτη ή το στρατιωτικό.

Φιλμογραφία

Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973)... δημόσιος υπάλληλος
Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971)... περιφερόμενος μουσικός
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει (1971)... Ποδονιφτέας
Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο απ' τ' άλλα (1970) ... επιθεωρητής
Ο αχαΐρευτος (1970)
Ένα Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970) ... πελάτης ταβέρνας
Ο Θανάσης, η Ιουλιέτα και τα λουκάνικα (1970) ... Πολύκαρπος Πολυκάρπου
Ένα ασύλληπτο κορόιδο (1969)... Σταμάτης
Θου - Βου, φαλακρός πράκτωρ, επιχείρηση: γης μαδιάμ (1969)
Θα κάνω πέτρα την καρδιά (1968)
Οι μνηστήρες της Πηνελόπης (1968)... περιπτεράς
Ένας απένταρος λεφτάς (1967)
Βοήθεια ο Βέγγος, φανερός πράκτωρ 000 (1967) ... καθηγητής
Πάρε κόσμε (1967)... Αρίστος
Καλώς ήρθε το δολάριο (1967) ... Γρηγόρης, πορτιέρης σε καμπαρέ
Πράκτωρ Κίτσος καλεί... Γαστούνη (1967)
Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967)
Ησαΐα χόρευε (1966)... καφετζής
Ο παπατρέχας (1966)... Αβεσαλώμ Ελευθερίου
Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965)... Μήτσος
Ο ουρανοκατέβατος (1965)... καινουργιοφερμένος στον παράδεισο
Ο εαυτούλης μου (1964) ... Φώτης
Διωγμός (1964) ... γραμματέας
Της κακομοίρας (1963)... Ανδρέας
Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης (1963)... πελάτης φαρμακείου
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)
Ο κύριος Πτέραρχος (1963)... επισμηνίας, με μυωπία
Τρελοί πολυτελείας (1963) ... ταχυδρόμος
Το τυχερό παντελόνι (1963)
Το τεμπελόσκυλο (1963) ... φαρμακοποιός
Η νύφη το έσκασε (1962)... Μήτσος Σκορδαρέας
Ο άντρας της γυναίκας μου (1962)
Οι γαμπροί της Ευτυχίας (1962)
Ο ταξιτζής (1962)
Το πιθάρι (1962) ... Μήτσος
Ένας Δον Ζουάν για κλάμματα (1960)
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960)
Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959)
Της νύχτας τα καμώματα (1957) ...
Η καφετζού (1956)... πελάτης
Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο (1955)

De Siris