Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Έλενα Παπαρίζου

Έλενα Παπαρίζου

Η Έλενα Παπαρίζου γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου, 1982 στο Borås, Västergötland, Σουηδία, από Έλληνες γονείς μετανάστες, Γεώργιος και Ευφροσύνη Παπαρίζου και μεγάλωσε στο Örgryte, Γκέτεμποργκ. Ο πατέρας της κατάγεται από το Βόλο και η μητέρα της από την Καρδίτσα. Έχει μια αδερφή, τη Ρίτα και έναν αδερφό, τον Ντίνο.

Στα επτά της ξεκίνησε πιάνο, μπαλέτο και παραδοσιακούς χορούς. Στα 13 της χρόνια απόλυτα συνειδητοποιημένη αποφασίζει ότι θέλει να ασχοληθεί με το τραγούδι. Τα πρώτα της ακούσματα είναι από την ελληνική μουσική.

Στη συνέχεια σε ηλικία 14 ετών φτιάχνει το πρώτο της συγκρότημα με το όνομα "Soul Funkomatic" στο οποίο συμμετείχαν τρείς Λατινοαμερικανοί και έπαιζαν μόνο hip hop. Mετά από δύο χρόνια το group διαλύθηκε.

Μετά από αυτό η Ελενα σε ηλικία περίπου 16 χρονών δίνει εξετάσεις και φοιτεί στο Art Performing School, όπου μαζί με τα κλασικά μαθήματα διδάσκεται θέατρο, τηλεόραση, σκηνοθεσία. Από τη σχολή της θα της ζητήσουν να ερμηνεύσει ένα τραγούδι όπου η ίδια ζητά να το τραγουδήσει με τον παιδικό της φίλο Νίκο Παναγιωτίδη είναι το "Οπα Οπα".

Μαζί με τον Νίκο Παναγιωτίδη δημιουργούν τους Antique. Mε τους Antique κυκλοφόρησε τρία album τα "Δυνατά Δυνατά", "Με λόγια ελληνικά" και "Αλλη μια φορά", καθώς και μία πολύ επιτυχημένη για τη χώρα μας συμμετοχή στη Eurovision το 2001 με το κομμάτι "Die for You" κατακτώντας την τρίτη θέση.

Μετά τους Antique, η Ελενα Παπαρίζου συνεχίζει σε νέους δρόμους κάνοντας solo καριέρα και μια καινούρια αρχή για νέες μεγάλες επιτυχίες.

Το πρώτο της album κυκλοφόρησε μέσα στο 2004 με τον τίτλο "Προτεραιότητα". Από το album ξεχώρισαν και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία τα κομμάτια "Αναπάντητες κλήσεις", "Τρελή καρδιά", "Αντιθέσεις".

Τον Ιανουάριο του 2005, ανατέθηκε στην Ελενα Παπαρίζου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Εurovision, τον Μαϊο, στο Κίεβο, με το κομμάτι "Μy number one" σε μουσική Χρήστου Δάντη και στίχους Ναταλία Γερμανού και Χρήστου Δάντη.

Την 21η Μαϊου του 2005 η Ελενα Παπαρίζου κατέκτησε την πρώτη θέση στον 50ο διαγωνισμό της Εurovision στο Κίεβο της Ουκρανία αποσπώντας 230 βαθμούς.
Toν Απρίλιο του 2006, η Ελενα Παπαρίζουν κυκλοφορεί το νέο της cd με τον τίτλο "Υπάρχει Λόγος", που περιλαμβάνει συνολικά 29 κομμάτια: 15 ολοκαίνουρια, τα 4 κομμάτια του single "Mambo", ένα remix του πρώτου single, "Υπάρχει Λόγος", αλλά και 9 κομμάτια από το πρώτο Mad Secret Concert by Flocafe, όπου συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία το Δεκέμβριο του 2005.

Το cd single "Heroes" της Ελενας Παπαρίζου που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2006, ήταν το επίσημο τραγούδι των Ευρωπαϊκών Αγώνων Στίβου 2006 στο Γκετενμποργκ της Σουηδίας. Το κομμάτι ανέβηκε κατευθείαν στο Νο1 των σουηδικών charts.

Μετά το πλατινένιο album "Υπαρχει Λόγος " η Ελενα Παπαρίζου κυκλοφορεί τον Νοέμβριο του 2006 και στην Ελλάδα το πολυαναμενόμενο ξένο της album "The Game Of Love".

Το Μάϊο του 2007 το πλατινένιο album "Υπάρχει Λόγος" επανακυκλοφορεί με πέντε καινούργια τραγούδια. Την ίδια χρονιά ερμηνεύει και το τραγούδι "Το Φιλί της ζωής" από την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία.

De Siris