Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Γιάννης Κότσιρας


Γιάννης Κότσιρας

Ο Γιάννης Κότσιρας γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1969 είναι δημοφιλής Έλληνας τραγουδιστής λαϊκής, έντεχνης και ποπ μουσικής.

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε την μουσική του καριέρα το 1990 τραγουδώντας ρεμπέτικα και λαϊκά. Το 1996 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Αθώος Ένοχος.

Από τότε έχει κυκλοφορήσει άλλα 7 στούντιο άλμπουμ, 2 άλμπουμ με ζωντανές ηχογραφήσεις, μία συλλογή με επιτυχίες του, και επανεκτελέσεις στα κλασσικά έργα: Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη, και Ο Δρόμος των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Το ζωντανό άλμπουμ του, Γιάννης Κότσιρας LIVE, μέσα σε λίγους μήνες από την κυκλοφορία του ξεπέρασε τις 120.000 σε πωλήσεις.

Επίσης τραγούδησε το επίσημο τραγούδι της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας 2004, Pass the flame, το οποίο ερμήνευσε ζωντανά στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Δισκογραφία

Στούντιο άλμπουμ

Αθώος ένοχος (1996)
Μόνο ένα φιλί (1997)
Φύλακας Άγγελος (1999)
Είναι δική μας η ζωή μας (2000)
Ξύλινο αλογάκι (2003)
30 και κάτι (2004)
Ταξίδια φιλιά (2006)
Και πάλι παιδί (2008)

Ζωντανές ηχογραφήσεις

Γιάννης Κότσιρας LIVE (2002)
Γιάννης Κότσιρας LIVE 2010 (2010)

Συλλογές

Best of Yiannis Kotsiras (2004)

Επανεκτελέσεις

Άξιον Εστί (2002)
Ο Δρόμος (2006)

De Siris