Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Άλκης Κούρκουλος


Άλκης Κούρκουλος

Ο Άλκης (Αλκίνοος) Κούρκουλος είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου του 1967 και μεγάλωσε κοντά στο Πεδίο του 'Αρεως, όπου ζει μέχρι και σήμερα. Είναι γιος του ηθοποιού Νίκου Κούρκουλου και της Μελίτας Κούρκουλου. Νονά του είναι η Ελληνίδα ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου.

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Αρχικά σπούδασε σκηνοθεσία. Το ντεμπούτο του το έκανε στον κινηματογράφο το 1985 με τη "Σκιάχτρα" του Μανουσάκη και στην τηλεόραση το 1987-1988 με το "Παραμύθι χωρίς όνομα" στην ΕΤ1 και πάλι με τον Μανουσάκη. Το 1989 κάνει το ντεμπούτο του στο θέατρο με το έργο "Γεια σου", του Μπέρναρντ Σλέιντ. Πολύ γνωστός έγινε από την ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου "Άντε γεια" το 1990 με την Τάνια Τρύπη, την Καίτη Παπανίκα, την Βάνα Μπάρμπα κ.ά.

Ακολούθησε η "θρυλική" τηλεοπτική "Αναστασία" της Μιρέλλας Παπαοικονόμου για το Mega Channel (1994) με τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Μηνά Χατζησάββα. Το "Λόγω τιμής" (1996 - 1997 Mega Channel) και πάλι της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, τη Βίκυ Βολιώτη κα. Ακολούθησαν το "Κρεσέντο" (2000) με την Εβελίνα Παπούλια, "Ξέχασε με" με τον Γιώργο Κιμούλη και την Δήμητρα Ματσούκα.

Το 1996 συνεργάζεται κινηματογραφικά με τον Μενέλαο Καραμαγγιόλη στην ταινία "Black Out" και συναντάται για δεύτερη φορά με την Μυρτώ Αλικάκη και για πρώτη φορά με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Η θεατρική του καριέρα συνεχίζεται με το "Ο θάνατος του εμποράκου" μια συνεργασία με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, το "Παίζοντας με τη φωτιά' , "Μιζερέρε", κα.

Δεν έχει παντρευτεί ποτέ, όμως οι σχέσεις του έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τον ελληνικό τύπο. Από τις πιο γνωστές, η θυελλώδης σχέση του με την ελληνίδα τραγουδίστρια Τάνια Τσανακλίδου και η μακροχρόνια σχέση του με τη ραδιοφωνική παραγωγό Αφροδίτη Σημίτη.

Φιλμογραφία

Η σκιάχτρα (1985)
Άντε γεια (1990) .... Χρήστος
Προς την ελευθερία (1996)
Το φως που σβήνει (2000) .... Πέτρος

De Siris