Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Αντώνης Πετρόπουλος


Αντώνης Πετρόπουλος

Ο Αντώνης Πετρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Ιανουαρίου 1986, είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, που αγωνίζεται ως επιθετικός.

Καριέρα

Αιγάλεω

Ο Πετρόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του ως ερασιτέχνης από τις ακαδημίες της ομάδας του Αιγάλεω. Όταν προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου το 2004, για να πάρει χρόνο συμμετοχής παραχωρήθηκε ως δανεικός, στο Κερατσίνι και στο Χαϊδάρι, το 2005 και το 2006 αντίστοιχα. Την σεζόν 2006-07 αγωνίστηκε βασικός για το Αιγάλεω και προσέλκυσε το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων με τις καλές του εμφανίσεις.

Παναθηναϊκός

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού παρακολούθησαν την πορεία του και το 2007 προχώρησαν στην απόκτησή του. Ωστόσο δεν αγωνίστηκε αμέσως στους "πράσινους" καθώς φόρεσε τη φανέλα του ΟΦΗ με τη μορφή δανεισμού το δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2007-08. Όμως το καλοκαίρι του 2008 εντάχθηκε ξανά στο δυναμικό των "πρασίνων". Από τότε είναι η δεύτερη λύση για την επίθεση, αφού έτυχε να έχει μπροστά του τον καταξιωμένο Τζιμπρίλ Σισέ και αργότερα τον Σεμπάστιαν Λέτο, που πήρε θέση επιθετικού. Όποτε του δίνεται η ευκαιρία εντυπωσιάζει με την εκτελεστική του δεινότητα και για τον λόγο αυτό του έχει αποδοθεί από τον αθλητικό τύπο το παρατσούκλι «Πετρογκολ»

ΑΕΚ

Τον Δεκέμβρη του 2012 τελείωσε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και αμέσως η ΑΕΚ κατάφερε να τον αποκτήσει ως ελεύθερο.  Έκανε το ντεμπούτο του με την "Ένωση" κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, στις 5 Ιανουαρίου 2013, εκτός έδρας αγώνα στον οποίο η ομάδα του ηττήθηκε με 3-1. Το πρώτο του γκολ με την νέα του ομάδα το πέτυχε στις 12 Ιανουαρίου του ιδίου έτους, στα πλαίσια εντός έδρας αναμέτρησης της ΑΕΚ με την Σκόντα Ξάνθη για το ελληνικό πρωτάθλημα.

De Siris