Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Τάμτα

Τάμτα

Η Τάμτα Γκοντουάτζε, γνωστή ως Tamta, γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1981, είναι τραγουδίστρια στην Ελλάδα, με καταγωγή από την Γεωργία.

Η Τάμτα ξεκίνησε το τραγούδι από πέντε χρονών. Για έξι χρόνια ήταν η βασική τραγουδίστρια σε παιδικά συγκροτήματα, ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα πιάνο και μπαλέτο. Έχει συμμετάσχει με σημαντικές διακρίσεις σε μια σειρά παιδικών φεστιβάλ τραγουδιού στην γενέτειρά της την  Γεωργία, ενώ από τα δώδεκα έως τα δεκατέσσερα χρόνια της είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μουσικές θεατρικές παραστάσεις. Στις σπουδές της έχουν προστεθεί η Ρωσική και Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών της Γεωργίας.

Το 2003 λαμβάνει μέρος στο Super Idol. Εκεί κερδίζει τη δεύτερη θέση και τις εντυπώσεις του τηλεοπτικού κοινού και αρχίζει να γίνεται ευρύτερα γνωστή. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε μαζί με τον Σταύρο Κωνσταντίνου το single "Είσαι το άλλο μου μισό" από την Minos Emi, το οποίο έγινε γρήγορα ραδιοφωνική επιτυχία.

Αν και λίγα χρόνια στην Ελλάδα, η φωνή της έχει συγκινήσει σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Τον χειμώνα 2004-2005 συνεργάστηκε με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Αντώνη Ρέμο στο Αθηνών Αρένα, ενώ το 2006 εμφανίζεται με τον Θάνο Πετρέλη, την Κατερίνα Στανίση και την Αποστολία Ζώη στον Απόλλωνα. To καλοκαίρι του 2006 εμφανίζεται με την Πέγκυ Ζήνα στην ‘’Πολιτεία’’ στην Θεσσαλονίκη.

Η Τάμτα έκανε το ντεμπούτο της με το τραγούδι "Φταις", βασισμένο στο Faraway της Gala, με ελληνικούς στίχους του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου. Ήταν το πρώτο single από το άλμπουμ της με γενικό τίτλο "Ταmτα", που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο 2006 από την Minos Emi. Aπό το ίδιο cd ξεχώρισαν οι επιτυχίες ‘’ Δεν τελειώνει έτσι η αγάπη’’ καθώς και το ντουέτο με τον  Mihai Traistaru  με τίτλο TorneroTromero.

Τον Νοέμβριο του 2006, εμφανίζεται στο νεανικό σχήμα του VOX  μαζί με την Δόμνα Κουντούρη, τον Ησαΐα Ματιάμπα, τον Νίκο Μίχα, τον Γρηγόρη Πετράκο, την Σοφία Στρατή καθώς και την Ραλλία Χρηστίδου. Την ίδια χρονιά, η Τάμτα  βραβεύεται ως η καλύτερη πρώτο - εμφανιζόμενη τραγουδίστρια στα MAD AWARDS καθώς και στα βραβεία Αρίων. Την ίδια περίοδο η Audio Visual επέλεξε την Τάμτα ως μία από τις βασικές φωνές στην μεταγλωττισμένη έκδοση της παιδικής ταινίας του Luc Besson « Arthur and the Mini Mois ».

Τον Ιανουάριο του 2007 η κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε την συμμετοχή της Τάμτα  ως υποψήφια στον προκριματικό διαγωνισμό της 52ης eurovision   με το τραγούδι  ‘’ With Love’’. Την άνοιξη του 2007 κυκλοφορεί το δεύτερο ολοκληρωμένο album  με τίτλο «Αγαπησέ με» το οποίο εμπεριέχει το τραγούδι « With Love» με το οποίο συμμετείχε στα προκριματικά της Eurovision. Από την συγκεκριμένη δισκογραφική δουλειά, έκαναν το ραδιοφωνικό γύρο όλης της Ελλάδας το ομότιτλο τραγούδι, καθώς και  το «Αγαπώ».

Το καλοκαίρι του 2008 εμφανίζεται στο  «Θάλασσα» στο πλευρό του Γιώργου Μαζωνάκη. Τον χειμώνα της ίδιας χρονιάς, η Τάμτα πραγματοποιεί εμφανίσεις στο «Κέντρο Αθηνών» μαζί με τον Γιάννη Πλούταρχο, την Αποστολία Ζώη και τον Γιάννη Βαρδή. Παράλληλα, η Τάμτα ερμηνεύει το soundtrack της εβδομαδιαίας σειράς ‘’ Λατρεμένοι μου Γείτονες’’ με τίτλο «Έλα στο ρυθμό». Το συγκεκριμένο σήριαλ σημειώνει μεγάλα ποσοστά ακροαματικότητας και το τραγούδι γίνεται μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία.

Την ίδια εποχή, η Τάμτα  ερμηνεύει το τραγούδι «Μια στιγμή εσύ κι εγώ» , το οποίο θα συνοδεύει ‘’ακουστικά’’ την διαφημιστική καμπάνια της LACTA, ενώ γίνεται το πρόσωπο των SKECHERS,  αφού επιλέγεται να διαφημίσει τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας. Τον Δεκέμβριο, η Τάμτα επανακυκλοφορεί το album « Αγαπησέ με» εμπλουτίζοντάς το με το «Έλα στον ρυθμό» και το «Μια στιγμή εσύ κι εγώ».

Η Τάμτα συμμετέχει στην εκστρατεία για την ίδρυση του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου.

Το καλοκαίρι κάνει συναυλίες στην Ελλάδα και την Κύπρο ενώ ο χειμώνας 2008-2009 την βρίσκει στον Βοτανικό με τον Γιώργο Μαζωνάκη και την Νατάσα Θεοδωρίδου. Παράλληλα κυκλοφορεί το τραγούδι με τίτλο ‘’ Κοίτα με’’ σε μορφή digital single ως προπομπός του τρίτου ολοκληρωμένου άλμπουμ.

Το καλοκαίρι πραγματοποιεί μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία με τους Cabin 54, ενώ ο Σεπτέμβριος την βρίσκει στη Θεσσαλονίκη στην Πύλη Αξιού live clubbing στο πλευρό του Γιώργου Μαζωνάκη.

Η Τάμτα γίνεται η πρέσβειρα της εταιρείας καλλυντικών AVON για την εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού για την περίοδο 2009 – 2010 ενώ παράλληλα ξεκινάει μια σειρά ιδιαίτερα επιτυχημένων εμφανίσεων με τον Σάκη Ρουβά στην Αθήνα και αργότερα στην Θεσσαλονίκη. Τον χειμώνα του 2010 κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό album της με τίτλο «Θάρρος ή Αλήθεια».

Το καλοκαίρι του 2010 πραγματοποιεί για ακόμα μια φορά μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία με τους cabin 54. Η χρονιά 2010 – 2011 θα την βρει να εμφανίζεται στο πασίγνωστο musicalRENT”. Το καλοκαίρι του 2011 εμφανίζεται, με ιδιαίτερη επιτυχία, στο πλάι του Σάκη Ρουβά στο νυχτερινό κέντρο «Θάλασσα» στην Αθήνα. Τον Σεπτέμβριο 2011 το σχήμα ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη και στο δυναμικό του προστίθεται και η Ελένη Φουρέιρα!

Τον Ιανουάριο του 2012 η Τάμτα εμφανίζεται για ακόμα μια φορά στο πλάι του Γιώργου Μαζωνάκη στο κέντρο διασκέδασης με την επωνυμία ΝΑϊΤ και παράλληλα κυκλοφορεί το νέο digital single της «Νοιώσε την Καρδιά». Το καλοκαίρι την βρίσκει να κάνει περιοδεία στην Ελλάδα και την Κύπρο μαζί με τους Cabin54!

De Siris