Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Θανάσης Μυλωνάς


Θανάσης Μυλωνάς 

Ο Θανάσης Μυλωνάς  γεννήθηκε το 1938 και πέθανε στις 4 Ιανουαρίου 1989, ήταν Έλληνας ηθοποιός.

Έπαιξε σε κωμωδίες κυρίως, όπως στο «Της κακομοίρας». Πέθανε στις 4 Ιανουαρίου 1989 σε ηλικία 51 ετών και ετάφη στο Νεκροταφείο της Άνοιξης στη Δροσιά Αττικής.

Φιλμογραφία

Η φανέλα με το 9 (1988)... Νίκος Βότσης
Η Αλίκη της σύγχρονης γενιάς (1973)
Αέρα! Αέρα! Αέρα! (1972)
Οι γενναίοι του Βορρά (1970) (στο ρόλο του James Carter)
Ο παραμυθάς (1969)... Δημήτρης Λαζάρου
Ένας μάγκας στα σαλόνια (1969)... Ιάσονας Αντωνίου
Οι αντίζηλοι (1968)
Αυτή η γη είναι δική μας (1967)
Το πλοίο της χαράς (1967)
Τ' αδέλφια μου (1966)
Κάποια μάνα αναστενάζει (1966)
Η πικραγαπημένη (1965)
Το θαύμα της Μεγαλόχαρης (1965)... Αλέκος Μερκάτης
Δύσκολοι δρόμοι (1965)... μπουζουξής, Αντρίκος
Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964)... Θάνος
Ήταν όλοι τους κορόιδα (1964)
Το κορίτσι του πόνου (1964)
Κάθε καημός και δάκρυ (1964)
Ο θαλασσόλυκος (1964)
Ο εαυτούλης μου (1964)... Αλέκος Ροδινός
Της κακομοίρας (1963) .... Aργύρης
Αφοσίωσις (1963)
Ο ταυρομάχος προχωρεί (1963)
Μη βαράτε όλοι μαζί (1962)
Δυο μάνες στο σταύρο του πόνου (1962)
Ο βασιλιάς της γκάφας (1962)... Πολ
Εφιάλτης (1961)
Συνοικία το όνειρο (1961)
Ο θάνατος θα ξαναρθεί (1961)
Έγκλημα στα παρασκήνια (1960) .... Χάρης Αποστολίδης
Το ραντεβού της Κυριακής (1960)... Αλέκος
Ένα νερό κυρα-Βαγγελιώ (1959)

De Siris