Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Αντώνης Καστρινός

Αντώνης Καστρινός

Ο Αντώνης Καστρινός γεννήθηκε στην Πάτρα το1904 και πέθανε στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου 1964, ήταν Έλληνας δημοσιογράφος, πολιτικός και αθλητικός παράγοντας από την Πάτρα, πρόεδρος της ομάδας "Δόξα Δράμας".

Πολιτική καριέρα

Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε από την Πάτρα στον Αλμυρό Θεσσαλίας όπου ο πατέρας του υπηρέτησε ως αξιωματικός της χωροφυλακής. Ο Αντώνης σπούδασε Νομικά. Εργάστηκε ως δικηγόρος και ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες "Μακεδονία", "Ταχυδρόμος" και "Εφημερίς των Βαλκανίων". Κατά ητν Κατοχή υπηρέτησε στην αντίσταση. Στη Δράμα εγκαταστάθηκε μόνιμα μετά το γάμο του και ήταν πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Ορειβατικού Συλλόγου, της Ε.Π.Σ. Δράμας, διευθυντής της Ηλεκτρικής Εταιρείας και της τοπικής ομάδας της πόλης. Το 1959 εξελέγη Δήμαρχος Δράμας αλλά δεν ανέλαβε καθήκοντα, επειδή έπεσε θύμα συναλλαγής[1]. Στις εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου 1964 εξελέγη βουλευτής Δράμας με την Ένωση Κέντρου.

Θάνατος

Ο Καστρινός βρέθηκε νεκρός στις 10 το πρωί της 16ης Δεκεμβρίου 1964 και διαπιστώθηκε από τη νεκροψία ότι είχε υποστεί ανακοπή της καρδιάς την προηγούμενη νύχτα. Κηδεύτηκε στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Την έδρα του στη Βουλή κατέλαβε ο επιλαχών Θεοφύλακτος Παπαπαναγιώτου. Το όνομα του Καστρινού δόθηκε σε ποδοσφαιρική ομάδα Νέων της Δράμας, με το όνομα "ΔΟΞΑ Αντώνης Καστρινός".


De Siris