Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Στέφανος Αθανασιάδης

Στέφανος Αθανασιάδης

O Στέφανος (Κλάους) Αθανασιάδης είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, ποντιακής καταγωγής, που γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1988 στο Λάκκωμα Χαλκιδικής και αγωνίζεται ως επιθετικός στον Π.Α.Ο.Κ.

Καριέρα

Τα πρώτα χρόνια

Το 1996 εντάχθηκε στο τμήμα τζούνιορ του Π.Α.Ο.Κ. και συνέχισε στην παιδική ομάδα του συλλόγου. Το 1998 μετέβη στην Τεργέστη της Ιταλίας όπου και αγωνίστηκε σε ένα τουρνουά με την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ., εντυπωσιάζοντας τους ανθρώπους της τοπικής ομάδας που θέλησαν να τον εντάξουν στο δυναμικό της. Ο νεαρός Στέφανος παρόλο που αρχικά πήγε με τους γονείς του, δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στο κλίμα και στις συνθήκες ζωής μια ξένης χώρας, ενώ το ίδιο συνέβη και στη Γερμανία και στη Χέρτα Βερολίνου που δοκίμασε αμέσως μετά, επιστρέφοντας τελικά στη Θεσσαλονίκη και στα παιδικά τμήματα του Π.Α.Ο.Κ.

Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα

Προοδευτικά έφτασε ως τη δεύτερη ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. και έγινε για πρώτη φορά γνωστός όταν την περίοδο 2006-2007 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 24 τέρματα. Το καλοκαίρι του 2006 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό τριετές συμβόλαιο με τον Π.Α.Ο.Κ. Έκανε το ντεμπούτο του με την επαγγελματική ομάδα σε έναν αγώνα εναντίον της Λάρισας στις 24 Φεβρουαρίου 2007 ως αλλαγή, ενώ ο πρώτος του αγώνας ως βασικός ήταν ο τελευταίος της ίδιας περιόδου όπου σκόραρε δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο στην ήττα της ομάδας του με 4-3. Την επόμενη περίοδο χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα και κυρίως ως αλλαγή, εντύπωση έκανε όμως το νικητήριο τέρμα εναντίον του Θρασύβουλου, όταν μπήκε στο 89’ και σκόραρε λίγο αργότερα δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Δανεικός στον Πανσερραϊκό

Το 2009 ο προπονητής του στον Π.Α.Ο.Κ. Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να σταλεί ως δανεικός στον Πανσερραϊκό ώστε να πάρει συμμετοχές και να αποκτήσει εμπειρίες. Πραγματοποίησε μια καλή χρονιά στη Β' Εθνική και βοήθησε την ομάδα των Σερρών να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία με 22 συμμέτοχες και 5 τέρματα, ενώ σκόραρε και στη νίκη πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο κύπελλο.

Επιστροφή στον Π.Α.Ο.Κ.

Την περίοδο 2010-2011 επέστρεψε στον Π.Α.Ο.Κ . Πραγματοποίησε τις πρώτες του συμμετοχές ως αλλαγή στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Europa League και έκλεισε τη χρονιά με 16 συμμετοχές και 5 τέρματα στο πρωτάθλημα. Την επόμενη περίοδο καθιερώθηκε ως ο βασικός επιθετικός του "Δικεφάλου", κάνοντας μια αρκετά καλή χρονιά με 25 συμμετοχές και 12 τέρματα ενώ σκόραρε και 3 φορές στο Europa League, μεταξύ αυτών και στην εκτός έδρας νίκη εναντίον της Τότεναμ.

Στις εθνικές ομάδες

Ο Αθανασιάδης ήταν μέλος της Εθνικής Ελπίδων (Κ-21) με την οποία είχε συνολικά 6 συμμετοχές και 1 τέρμα. Έγινε διεθνής με την Εθνική Ανδρών τον Ιούνιο του 2011, στον εκτός έδρας φιλικό αγώνα εναντίον του Ισημερινού (1-1).


De Siris