Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Κώστας Σταφυλίδης

Κώστας Σταφυλίδης

Ο Κώστας Σταφυλίδης, είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής. Γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1993 στη Θεσσαλονίκη και αγωνίζεται στην Μπάγερ Λεβερκούζεν στη θέση του αριστερού μπακ.

Καριέρα

Σε συλλογικό επίπεδο

Ο Σταφυλίδης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, στα έξι του χρόνια, στην ομάδα του χωριού του, τους Αετούς Ακροποτάμου. Στα 12 του πήρε το δρόμο προς τις ακαδημίες του Π.Α.Ο.Κ., έπαιξε σε όλα τα τμήματα και το 2011 αγωνίστηκε στην ομάδα των ανδρών κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Την ίδια χρονιά πραγματοποίησε και το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στον αγώνα εναντίον της Τότεναμ.

Το καλοκαίρι του 2012 πήρε μεταγραφή για την Μπάγερ Λεβερκούζεν, αλλά παρέμεινε για ένα χρόνο στον Π.Α.Ο.Κ. με τη μορφή δανεισμού.

Στις εθνικές ομάδες

Ο Σταφυλίδης ήταν βασικό μέλος της Εθνικής Νέων  που έφτασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το 2012, με την οποία συνολικά έχει αγωνιστεί 21 φορές (7 επίσημα και 14 φιλικά παιχνίδια), ενώ είναι εν ενεργεία διεθνής με την Ελπίδων (Κ-21).

Στις 14 Νοεμβρίου του 2012 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών στον εκτός έδρας φιλικό αγώνα με την Ιρλανδία, στον οποίο ο Φερνάντο Σάντος τον ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα.

Διακρίσεις

2η θέση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου με την Εθνική Νέων (2012)


De Siris