Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μιχάλης Σηφάκης


Μιχάλης Σηφάκης

Ο Μιχάλης Σηφάκης είναι Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 9 Σεπτεμβρίου 1984.

Σταδιοδρομία

Ξεκίνημα

Ο Σηφάκης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 9 ετών. Πρώτη του ομάδα ήταν ο Ατσαλένιος Ηρακλείου (Π.Ο.Α). Από μικρός έδειχνε ιδιαίτερο ζήλο και έφεση στο ποδόσφαιρο, δίνοντας δείγματα γραφής για το τι θα ακολουθούσε.

ΟΦΗ

Το 1999 ο Σηφάκης παίρνει μεταγραφή στη μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης, τον ΟΦΗ όπου μέχρι το 2002 αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα. Το 2002 κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΟΦΗ, όπου αγωνίζεται μέχρι το 2007. Στα χρόνια αυτά ο Σηφάκης υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας 112 φορές σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ολυμπιακός

Το 2007 ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα του ΟΦΗ και ο Μιχάλης ντύνεται στα ερυθρόλευκα με τη μορφή δανεισμού. Αν και στον Ολυμπιακό αγωνίζεται πίσω από τον Αντώνη Νικοπολίδη, γρήγορα δείχνει το ταλέντο του κάνοντας κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις . Την αγωνιστική περίοδο 2007-2008 κατακτά το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Super Cup με τον Ολυμπιακό.

Άρης

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Σηφάκη είναι ο Άρης Θεσσαλονίκης. Το 2008 η ομάδα της Θεσσαλονίκης τον αποκτά από τον ΟΦΗ και ενώ πολλές ομάδες της ελληνικής Superleague προσπαθούν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Τη σεζόν 2008-2009 ο Σηφάκης υπερασπίζεται την εστία του Άρη σαν βασικός τερματοφύλακας, σε 27 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Την περίοδο που διανύουμε, ο Σηφάκης είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Άρη, έχοντας αγωνιστεί σε όλους τους μέχρι τώρα αγώνες της Superleague. Το 2010 υπογράφει συμβόλαιο με τον Αρη Θεσσαλονίκης μέχρι το 2012.

Εθνικές Ομάδες

Το 2004 ο Μιχάλης Σηφάκης καταφέρνει να βρεθεί στο κατώφλι της Εθνικής Ελπίδων, με τα χρώματα της οποίας αγωνίζεται σε 15 αγώνες.

Ένα σκαλί ψηλότερα για τον Σηφάκη ο οποίος το 2009 καλείται από τον ομοσπονδιακό προπονητή Ότο Ρεχάγκελ να βοηθήσει την Εθνική Ομάδα Ανδρών στους αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Στις 14 Οκτωβρίου ο Σηφάκης υπερασπίζεται για πρώτη φορά την εστία της Εθνικής Ανδρών στο νικηφόρο αγώνα με το Λουξεμβούργο.

Διακρίσεις

Το 2009 ο Μιχάλης Σηφάκης βραβεύτηκε από τον Π.Σ.Α.Π με το βραβείο υπεύθυνης στάσης για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε σε απρόκλητη επίθεση οπαδού που δέχθηκε αγωνιζόμενος.

De Siris