Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Σταμάτης Μεσημέρης


Σταμάτης Μεσημέρης

Ο Σταμάτης Μεσημέρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Σεπτεμβρίου 1948 και πέθανε στις 3 Απριλίου 2009, ήταν γνωστός τραγουδοποιός, συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής.

Ήταν πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Κλινικής Ψυχολογίας, δραστηριοποιείται από το 1987 τόσο στη δισκογραφία με πολλές γνωστές επιτυχίες στο ευρύτερο κοινό όσο και σε συναυλιακούς χώρους και μουσικές σκηνές έχοντας στις μουσικές του αποσκευές τραγούδια που αγαπήθηκαν και τραγουδιούνται ακόμα.

Το 1987 με το συγκρότημά του Ρωγμές περιοδεύει σε 40 πόλεις στην Ελληνική περιφέρεια με τραγούδια που δισκογράφησε την επόμενη χρονιά με τη φωνή του Β. Παπακωνσταντίνου.

Το 1989 με παραγωγή του Β. Παπακωνσταντίνου κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό του δίσκο «Μεθάω» που λογοκρίνεται και δε κυκλοφορεί για 6 μήνες.

Το 1990 συμπράττει στη δημιουργία του πρώτου 2πλου Live δίσκου «Αττικόν» με τραγούδια από Παπακωνσταντίνου και Νταλάρα. Το 1991 κυκλοφορεί τον 2ο προσωπικό του δίσκο «Απόδραση» και εμφανίζεται σε ιστορικές σκηνές μέχρι το 1996 (Ροντέο, Αχ Μαρία, Αν, Καφεθέατρο Κοδριγκτώνος, Κεντρί, Club22, Βάτραχοι).

Το 1993 κυκλοφορεί τον 3ο προσωπικό του δίσκο «Άγριο πλήθος». Το 1994 δισκογραφεί πάλι με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου το δίσκο «Δε σηκώνει».

Το 1995 κάνει ένα δίσκο στον Γιάννη Γιοκαρίνη με λαϊκές / μπλουζ μπαλάντες που συμπράττουν διάφοροι σημαντικοί καλλιτέχνες όπως ο Πάνος και ο Χάρης Κατσιμίχας.

Το 1996 σε παραγωγή Βασίλη Παπακωνσταντίνου δισκογραφεί το «Αύριο» με τη Μαρία Δημητριάδη, Παπακωνσταντίνου και Αφροδίτη Μάνου.

Το 1997 δισκογραφεί πάλι με τον Παπακωνσταντίνου «Πες μου ένα ψέμα να αποκοιμηθώ».

Το 1998 επιχειρεί άνοιγμα στο λαϊκό χώρο και δισκογραφεί με τη Γλυκερία το δίσκο «Φτερούγισμα του γλάρου» για την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά που παίζεται 2 χρόνια με το «Νωρίς» σαν τραγούδι τίτλων.

Το 1999 κυκλοφορεί το «Στοίχημα» με τη φωνή του Γεράσιμου Ανδρεάτου.
Το 1999 συμμετέχει στο δίσκο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα- «Έτσι δραπετεύω από τις παρέες», «Η δίκη της Χελώνας.

Το 2000 κυκλοφορεί το 4πλούν προσωπικό Live cd «Που τακιδεύει ο καπνός του Ινδιάνου» που είναι πλέον συλλεκτικός. Για τον δίσκο αυτό απ΄ όπου είναι και το τραγούδι "Ο Λουδοβίκος" έγραφε στην στήλη Babelogue  «Δεν πωλείται, άρα δεν αγοράζεται».

Νικήθηκε από την επάρατο νόσο στις 3 Απριλίου 2009.

De Siris