Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Enya


Ένια 

H Ένια με πραγματικό όνομα Eithne Patricia Ní Bhraonáin, γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1961 στο Gweedore της κομητείας Ντόνεγκαλ,  είναι Ιρλανδή τραγουδίστρια και συνθέτης.

Άρχισε τη μουσική σταδιοδρομία της το 1980, με το συγκρότημα Clannad, πριν φύγει για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Διεθνή επιτυχία γνώρισε με το άλμπουμ Watermark που κυκλοφόρησε το 1988 και από το οποίο ξεχώρισε το τραγούδι Orinoco Flow.

Έγινε γνωστή για τον ξεχωριστό ήχο της, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τη στρωματοποίηση των φωνών, τις φολκ μελωδίες και τις αιθέριες αντηχήσεις.

Δισκογραφία

Enya (1987)
Watermark (1988)
Shepherd Moons (1991)
The Celts (1992)
The Memory of Trees (1995)
Paint the Sky with Stars(1997)
A Day Without Rain (2000)
Amarantine (2005)
And Winter Came... (2008)
The very best of Enya-cd&dvd (2009)

De Siris