Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Γιώργος Σαμαράς


Γιώργος Σαμαράς

Ο Γιώργος Σαμαράς γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1985 στο Ηράκλειο είναι ποδοσφαιριστής, μέλος της εθνικής ελπίδων και από το 2006 των ανδρών, που αγωνίστηκε στη Χέρενβεν , τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Σέλτικ, της οποίας παίκτης είναι σήμερα.

Καριέρα

Προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ, όπου έπαιζε ως το 2001. Ο πατέρας του, Γιάννης Σαμαράς, παλαιός διεθνής παίκτης του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού ανέλαβε τεχνικός διευθυντής της Χέρενφεν. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που ο μικρός Γιώργος πήρε τη μεγάλη απόφαση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του νεαρού παίκτη σε ποικίλες συνεντεύξεις ο ίδιος δεν έχει καμιά διάθεση να επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα, εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις που θα φορά τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο πατέρας του Σαμαρά γεννήθηκε στην Αυστραλία, ο παππούς του όμως είχε παλιννοστήσει στην Ελλάδα.

Στις 12 Φεβρουαρίου του 2006, ο Σαμαράς πέτυχε το πρώτο γκολ του στην Πρέμιερ Λιγκ, στο 3-2 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Τσάρλτον.
Το 2008 ανακοινώθηκε η απόκτησή του για 6 μήνες από την σκωτσέζικη Σέλτικ. Εκεί υπέγραψε συμβόλαιο επίσημα τον Ιούλιο του 2008.

Εθνική Ελλάδας

Στις 28 Φεβρουαρίου 2006 έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική ανδρών σκοράροντας 1 γκολ στο παιχνίδι της εθνικής με τη Λευκορωσία. Μία ημέρα μετά, την 1η Μαρτίου του 2006 πέτυχε δεύτερο συνεχόμενο γκολ, στον αγώνα της εθνικής με το Καζακστάν. Συνολικά σε 25 αγώνες με το εθνόσημο έχει πετύχει 4 γκολ.

De Siris