Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Βαγγέλης Μάντζιος


Βαγγέλης Μάντζιος

Ο Βαγγέλης Μάντζιος είναι Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Απριλίου 1983. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πανιώνιο. Έχει ύψος 1,91 και διακρίνεται και στο ψηλό και στο χαμηλό επιθετικό παιχνίδι. Σήμερα ανήκει στο ρόστερ του ΟΦΗ.

Βιογραφικά

Ο Βαγγέλης Μάντζιος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Πανιώνιο Καλλιθέας, τη θυγατρική ομάδα του Πανιωνίου Ν. Σμύρνης. Το 2001 υπέγραψε συμβόλαιο στον Πανιώνιο, στον οποίο αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια.

Το 2005 και όσο βρισκόταν στον Πανιώνιο, κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδος. Το ντεμπούτο του με την Εθνική το έκανε στις 12 Οκτωβρίου 2005 στον αγώνα εναντίον της Γεωργίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την ίδια χρονιά πήρε μετεγγραφή στον Παναθηναϊκό στον οποίο αγωνίστηκε ως τον Ιανουάριο του 2008. Τότε δόθηκε δανεικός για έξι μήνες στη γερμανική Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Τον Δεκέμβριο του 2009 ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με την Ανόρθωση Αμμοχώστου να παραχωρίσει το Μάντζιο με τη μορφή δανεισμού μέχρι τον Ιούνιο του 2010, με την κυπριακή ομάδα να διατηρεί δικαίωμα αγοράς. Το 2011 δόθηκε δανεικός στην πορτογαλική Μαριτίμο, αλλά δεν πέτυχε λόγω πολλών τραυματισμών.

Για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 θα αγωνίζεται στον ΟΦΗ μιας και υπέγραψε μονοετες συμβόλαιο με την ομάδα της Κρήτης.

De Siris