Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Melina Kanakaredes


Μελίνα Κανακαρίδη

Η Μελίνα Ελένη Κανακαρίδη γεννήθηκε στο Οχάιο των ΗΠΑ, στις 23 Απριλίου του 1967. Οι γονείς της ήταν Ελληνοαμερικανοί μετανάστες, που ζούσαν ανάμεσα σε Έλληνες συγγενείς και φίλους. Ο πατέρας της ήταν ασφαλιστής και η μητέρα της είχε αφιερώσει τη ζωή της στην ανατροφή των τριών κοριτσιών της, οι οποίες έπρεπε να σπουδάσουν και να κάνουν τους γονείς τους περήφανους.

Η πρασινομάτα Μελίνα ήταν η μικρότερη της οικογένειας. Ήταν ένα κορίτσι με ήπιο χαρακτήρα, ζεστό χαμόγελο και γήινη ομορφιά που ήξερε να κερδίζει την συμπάθεια των άλλων με την πρώτη κι όλας ματιά. Προσόντα που υπήρξαν ιδιαίτερα πολύτιμα όταν αποφοίτησε από το τμήμα καλών τεχνών του πανεπιστημίου του Οχάιο, αναζητώντας εργασία.

Ο πρώτος της ρόλος ήταν στην τηλεόραση με το έργο The Guiding Light το 1991, όπου υποδυόταν την Ελληνίδα μετανάστρια Ελένη Άνδρος. Όταν επιλέχθηκε από την William Morris Agency και προτάθηκε για δύο. Δεν ήταν όμως αυτή η πρώτη της επαφή με το θέατρο και τον κινηματογράφο. Από την ηλικία των οκτώ ετών, η Μελίνα έπαιζε σε μικρά θέατρα της συνοικίας της, υποδυόμενη αγαπημένους ρόλους παιδικών παραμυθιών, όπως εκείνος του Τομ Σόγιερ (Tom Sawyer).

Τα χρόνια της εφηβείας της προτάθηκε και πρωταγωνίστησε σε αρκετά διαφημιστικά spots και μουσικά video clips. Ο ρόλος της στο The Guiding Light, της χάρισε απίστευτη δημοσιότητα και δύο υποψηφιότητες για το βραβείο Emmy. Σύντομα άρχισε να γίνεται γνωστή και αξιαγάπητη από το κοινό. Οι επόμενες συμμετοχές της ήταν στη δραματική σειρά «The New York News», στο «NYPD Blue» και στο «The Practice». Πρώτη της κινηματογραφική επιτυχία ήταν το «Bleeding Hearts» το 1994 και ακολούθησε το «The Long Kiss Goodnight» το 1996.

Η μεγάλη επιτυχία όμως ήλθε το 2001, όταν επιλέχθηκε να παίξει στο πλευρό του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στο θρίλερ «15 λεπτά», όπου κατέπληξε τους πάντες με το πληθωρικό της χαμόγελο και την εκρηκτική της ζωντάνια. Όλοι θυμόμαστε τη σκηνή που η Μελίνα πείθει τον αγέλαστο και σκοτεινό συμπρωταγωνιστή της να ψελλίσει μερικές λέξεις στα ελληνικά... Αυτό τον καιρό έχει κερδίσει τη δική της σειρά Providence στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Σήμερα η Μελίνα Κανακαρίδη ζει στο Λος Άντζελες μαζί με τον συμπατριώτη μας σύζυγό της, Πέτρο Κωνσταντινίδη, που είναι άριστος γευσιγνώστης και διατηρεί δικό του εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας. Γνωρίστηκαν το 1992 στο Club «Chef» των Ελληνοαμερικανών του Οχάιο και παντρεύτηκαν λίγους μήνες αργότερα, σε μια τεράστια παραδοσιακή τελετή που περιλάμβανε 550 συγγενείς και καλεσμένους. Από το 2000, η ευτυχία τους έχει συμπληρωθεί με μια πανέμορφη κορούλα που μοιάζει καταπληκτικά στη μητέρα της.

Η Μελίνα Κανακαρίδη είναι φανατική οπαδός των Cleveland Cavaliers και Chicago Bulls, και κάθε φορά που ξεκλέβει λίγο χρόνο από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις επισκέπτεται τους γονείς της και τις αδελφές της που ζουν στο Οχάιο.

De Siris