Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Γιώργος Κατσαρός


Γιώργος Κατσαρός

Ο Γιώργος Κατσαρός του Αντωνίου, είναι σύγχρονος μουσικοσυνθέτης, μαέστρος και σαξοφωνίστας.

Γεννήθηκε στη Κέρκυρα στις 7 Μαρτίου του 1934. Φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου. Πάμπολλες συνθέσεις του έχουν παρουσιαστεί από το 1959 που πρωτοξεκίνησε στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση καθώς και σε πολλούς μουσικούς δίσκους.

Ο Γιώργος Κατσαρός είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Έχει δώσει πολλές συναυλίες στο εξωτερικό, όπως στην πρώην Σοβιετική Ένωση, την Αλβανία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία κ.ά.
Έχει τιμηθεί με Β' Βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Σόποτ της Πολωνίας και Βρυξελλών (1965), Γ' Βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού Μάλτας (1969) και Δ' Βραβείο Φεστιβάλ τραγουδιού στο Ρίο ντε Τζανέιρο (1970). Επίσης έχει λάβει μέρος στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 1974 σαν συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας και ως μέλος σε πολλές καλλιτεχνικές επιτροπές ανάδειξης νέων καλλιτεχνών.

Διετέλεσε διευθυντής ορχήστρας του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας κατά την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών. Σήμερα επιμελείται επίσης όλων των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων ως αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής.

Ο Γιώργος Κατσαρός ομιλεί επίσης γαλλικά και είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών (Παλαιό Φάληρο). Ο γιος του, Αντώνης Κατσαρός, είναι αθλητικογράφος και ήταν εκ των παρουσιαστών τα τελευταία χρόνια της «Αθλητικής Κυριακής».

De Siris