Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Λάζαρος Παπαδόπουλος


Λάζαρος Παπαδόπουλος

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, γνωστός στο αθλητικό κοινό και ως Λάζος, είναι Έλληνας διεθνής καλαθοσφαιριστής. Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου του 1980 στο Κρασνοντάρ της ΕΣΣΔ. Η θέση του είναι σέντερ.

Καριέρα

Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από τον Αθλητικό Όμιλο Σταυρούπολης. Έγινε γνωστός από τις εμφανίσεις του με τον Ηρακλή στον οποίο μετεγγράφηκε σε ηλικία 16 ετών. To 2002 o Λάζαρος Παπαδόπουλος κέρδισε την Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό ο οπoίος τον απέκτησε το 2001. Στον τελικό της Μπολόνια απέναντι στη Βίρτους ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές και η μεγάλη έκπληξη καθώς κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα άλλαζε την πορεία του αγώνα.

Στη συνέχεια όμως δεν κατάφερε να καταξιωθεί στον Παναθηναϊκό και επέστρεψε στον Ηρακλή το 2003. Ακολούθησε μια τριετία στη Ντιναμό Μόσχας κατά την οποία αναγεννήθηκε και σε συνεργασία με τον Αντώνη Φώτση κατέκτησε το ULEB Cup το 2006 απέναντι στον Άρη.

Το καλοκαίρι του 2007 τον απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης μαζί με τον Μιχάλη Πελεκάνο. Τον Δεκέμβριο του 2008 και ωε το τέλος της χρονιάς έπαιξε δανεικός στη Φορτιτούντο Μπολόνια, ενώ για την περίοδο 2009-10 υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, τα χρήματα μάλιστα του συμβολαίου του ανακοίνωσε ότι θα τα διαθέσει στον σύλλογο «Το χαμόγελο του παιδιού» καθώς και στην ομοσπονδία μπάσκετ με αναπηρικό καροτσάκι.

Εθνική Ελλάδος

Το 1996 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Παίδων. Υπήρξε βασικό στέλεχος της Εθνικής στις επιτυχίες της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Βελιγράδι και στο αργυρό μετάλλιο του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας το 2006. Σταμάτησε από την Εθνική με προσωπική του απόφαση στις 2 Ιουνίου 2008.

De Siris