Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Καίτη Πάνου


Καίτη Πάνου

Η Καίτη Πάνου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Στον κινηματογράφο έγινε γνωστή περισσότερο ως παρτενέρ του Λάμπρου Κωνσταντάρα.

Βιογραφία

Γεννήθηκε στον Πύργο Βουλγαρίας το 1927. Σε μικρή ηλικία ήρθε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό μπαλέτο και υποκριτική στην σχολή ηθοποιών κινηματογράφου του Γιώργου Θεοδοσιάδη, ενώ πριν όταν ήταν μικρή ασχολήθηκε με το θέατρο ως παιδί θαύμα. Το 1962 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο με τον θίασο του Μίμη Φωτόπουλου. Σε νεαρή ηλικία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην ταινία «Η φωνή της καρδιάς». Εμφανίστηκε μετέπειτα σε πολλές ταινίες της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Απεβίωσε στις 17 Μαΐου του 2008 στο διαμέρισμά της ύστερα από ανακοπή καρδιάς. Κηδεύτηκε στις 20 Μαΐου του 2008 από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Επιλεκτική φιλμογραφία

Ταινίες

"Η φωνή της καρδιάς" (1943) ... Λίλα
"Η βίλλα με τα νούφαρα" (1945)
"Άννα Ροδίτη" (1948) ... Άννα Ροδίτη
"Εκατό χιλιάδες λίρες" (1948) ... Παγώνα
"Το παιδί μου πρέπει να ζήσει" (1951) ... Εύα
"Ο δρόμος με τις ακακίες" (1956) ... Ντόρα
"Ένας δον ζουάν για κλάματα" ("Μωρό μου") (1960) ... Λένα
"Η κυρία του κυρίου" (1962) ... Αγγέλα
"Ο Δήμος απ'τα Τρίκαλα" (1962)
"Χτυποκάρδια στο θρανίο" (1963)... Ελένη Πετροβασίλη
"Τρελλοί πολυτελείας" (1963)
"Ο φίλος μου ο Λευτεράκης" (1963) ... Ελένη
"Κλαίω και σ'αναζητώ" (1965) ... Ρίτα
"Ο μεγάλος όρκος" (1965) ... Σόνια
"Άδικη Κατάρα" (1967) ... Έφη Φραγκοπούλου
"Ο τρελός τα ΄χει 400" (1968)... Σοφία Λαμπρέτα
"Ο ρωμηός έχει φιλότιμο" (1968) ... Ελένη
"Κακός ψυχρός κι'ανάποδος" (1969)
"Ο μπλοφατζής" (1969) ... Μιράντα Χάλαρη
"Ο φαφλατάς" (1971)
"Ο τρελλοπενηντάρης" (1971) ... Ελπίδα
"Συμμορία εραστών" (1972) ... Μάγδα Σαλταμούρη
"Ο άνθρωπος που γύρισε από την ζέστη" (1972)... Ελένη Μπόμπολα

Τηλεόραση

"Cheek to Cheek"
"Ο Πέτρος και τα κορίτσια του"

De Siris