Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Γιώργος Τζιφός

Γιώργος Τζιφός

Ο Γιώργος Τζιφός αναφέρεται και ως Γιώργος Τσιφός, γεννήθηκε το 1918 και πέθανε στις 27 Μαΐου 1986, ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου και γιος του ηθοποιού Σπύρου Τζιφού.

Έπαιξε σε δεύτερους ρόλους σε κωμωδίες, όπως στο δράμα Νόμος 4000 του Δαλιανίδη, Θα σε κάνω βασίλισσα (στο ρόλο του χτίστη) και Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα στο ρόλο του σοφέρ. Το 1982 εμφανίστηκε στην ταινία Αλαλούμ με το Χάρρυ Κλυνν. Επίσης, την ίδια περίπου περίοδο πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτική διαφήμιση γνωστού γάλακτος, με ήρωα τον μικρό Μπόμπο. Κηδεύτηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Φιλμογραφία

Γρανίτα από μελάνι (1983)
Αλαλούμ (1982)
Γιάννης και Μαρία (1982) TV - σειρά
Ο φαλακρός μαθητής (1979)
Ο θίασος (1975)
Dritte Grad, Der (1975) .... αστυνόμος
Οι βάσεις και η Βασούλα (1975)
Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα (1972) .... Στραβωγιαννίδης
Η Μεσόγειος φλέγεται (1970)
Ποιος Θανάσης (1969)
Το στραβόξυλο (1969)
Από λαχτάρα σε λαχτάρα (1967)
Ο μόδιστρος (1967)
Τρελός, παλαβός και Βέγγος (1967) .... διευθυντής ξενοδοχείου
Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) .... ταξιτζής
Θα σε κάνω βασίλισσα (1964) .... Βαγγέλης
Νόμος 4000 (1962)
Τα κίτρινα γάντια (1960)
Το κλοτσοσκούφι (1960)
Χαρούμενο ξεκίνημα (1954)
Οι ουρανοί είναι δικοί μας (1953)

De Siris