Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Νάκης Αυγερινός

Νάκης Αυγερινός

Ο Νάκης Αυγερινός γεννήθηκε το 1911 και πέθανε στις 4 Νοεμβρίου 2002, ήταν Έλληνας πολιτικός, που διετέλεσε βουλευτής Ηλείας.

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε στον Πύργο και ήταν γιος του Χαράλαμπου Αυγερινού, δήμαρχο Πύργου Ηλείας και γόνου της σπουδαίας οικογένειας των Αυγερινών, και της Φούλας Ιγγλέση. Ξάδερφός του ήταν ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και ιδιώτευσε ως δικηγόρος στην Πάτρα και στον Πύργο. Το 1946 έθεσε ανεπιτυχώς υποψηφιότητα για τις βουλευτικές με το κόμμα των Φιλελευθέρων και το 1956 εκλέχτηκε για πρώτη φορά με την Δημοκρατική Ένωση. Το 1964 επανεξελέγη με την Ένωση Κέντρου. Επίσης διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ενώσεως βουλευτών - ευρωβουλευτών. Έχει συγγράψει το "Αναδρομικό ημερολόγιο".

Απεβίωσε στις 4 Νοεμβρίου του 2002 στην Αθήνα και ενταφιάστηκε στον οικογενειακό τάφο του Χαράλαμπου Αυγερινού στο Α΄ Νεκροταφείο Πύργου. Ήταν παντρεμένος με την δικηγόρο Λουκία Σωτηροπούλου και είχε μια κόρη, την Χρυσαφούλα, η οποία παντρεύτηκε τον Ιωάννη Σακελλαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο τελευταίος αρσενικός απόγονος της ιστορικής πυργιώτικης οικογένειας των Αυγερινών.


De Siris