Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ryan Giggs

Ράιαν Γκιγκς 

Ο Ράιαν Γκιγκς είναι Ουαλός ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1973 στο Κάρντιφ της Ουαλίας αγωνίζεται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήταν διεθνής την Εθνική Ουαλίας.

Παιδικά χρόνια

Ο Ράιαν Γκιγκς στα επτά του, μετακόμισε απο το Κάρντιφ της Ουαλίας οικογενειακώς στο Σάλφορντ του Μάντσεστερ. Στην αρχή, τα παιδιά στο σχολείο τον κορόιδευαν για την προφορά του. Σιγά σιγά προσαρμόστηκε και απέκτησε τη χαρακτηριστική βόρεια προφορά της περιοχής. Σήμερα, δηλώνει περήφανος Ουαλός, αλλά και βέρος Μανκούνιαν.Ο πατέρας του, παίκτης του ράγκμπι με καταγωγή από τη Σιέρα Λεόνε, τον πήγαινε από μικρό στο Ολντ Τράφορντ, όπου κόλλησε το μικρόβιο. Βρέθηκε να προπονείται στις ακαδημίες της συμπολίτισσας Μάντσεστερ Σίτι, αλλά εμφανιζόταν με φανέλα της Γιουνάιτεντ και τον κοιτούσαν με μισό μάτι.Οι άνθρωποι του Άλεξ Φέργκιουσον τον είδαν, ο πονηρός Σκοτσέζος δεν έχασε την ευκαιρία και τον πήρε στους Κόκκινους μόλις έκλεισε τα 14.

Ποδοσφαιρική καριέρα

Ο Γκιγκς έγινε επαγγελματίας στις 29 Νοεμβρίου 1990 στα 17α γενέθλια του.Έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος εναντίον της Έβερτον. Πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρώτο παιχνίδι που αγωνίστηκε ως βασικός σε μια νίκη 1-0 στο ντέρμπι του Μάντσεστερ , στις 4 Μαΐου 1991,εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι. Οι συγκρίσεις με το θρύλο της Γιουνάιτεντ Τζορτζ Μπεστ δεν άργησαν, αλλά ο Ράιαν κατάφερε να ξεχωρίσει με τη δική του προσωπικότητα. Έγινε αναπόσπαστο μέλος της πρώτης ομάδας στην αρχή της σεζόν 1991-92 και παραμένει έως σήμερα.

Εθνική Ουαλίας

Γεννημένος στο Κάρντιφ από Ουαλούς γονείς. Ο Γκιγκς έχει εκπροσωπήσει την Ουαλία σε διεθνές επίπεδο.Φόρεσε την φανέλα της Ουαλίας συνολικά 64 φορές πετυχαίνοντα 12 γκολ από το 1991 έως το 2007 όταν και αποχώρησε .


De Siris