Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Βασίλης Καρράς

Βασίλης Καρράς

Ο Βασίλης Καρράς, γεννημένος ως Βασίλης Κεσογλίδης, γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες λαϊκούς τραγουδιστές.

Βιογραφία

Γεννήθηκε στην Καβάλα και κατάγεται απο το Κοκκινοχώρι του νομού Καβάλας. Το 1969 και σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Έχει σταθερή πορεία στη δισκογραφία με πάνω από 40 δίσκους, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ' έχεις κάνει αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή. Αυτή τη περίοδο εμφανίζεται στο "Teatro" μαζί με τους Πάολα Φωκά και Παντελή Παντελίδη.

Δισκογραφία

1979    Παράγκες Και Παλάτια         
1980    Αλησμόνητες Ώρες
1982    Τι Λες Καλέ
1984    Γιατί να χωριστούμε  
1985    Μη χαθείς      
1986    Αποκλειστικά για σένα
1987    Απ τη Θεσσαλονίκη με αγάπη          
1989    Αυτή τη Νύχτα           
1990    10 χρόνια Β.Καρράς 
1990    Είσαι παντού 
1991    Λέγε ότι Θες  
1992    Τραγούδια από το Συρτάρι   
1992    Δεν Πάω Πουθενά
1993    Νύχτα Ξελογιάστρα  
1993    Πως Τολμάς
1994    Στην Σαλονίκη Μια Φορά     
1994    Χρέωσέ το σε Μένα  
1995    Φταις Εσύ      
1995    Μια βραδυά στα Νέα Δειλινά(live)
1996    Τηλεφώνησέ μου       
1997    Μ' έχεις κάνει αλήτη  
1998    Φαινόμενο     
1999    Επιστρέφω    
1999    Αυτοπεποίθηση         
1999    20 Χρόνια Βασίλης Καρράς  
2000    Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες του Β. Καρρά 1991-1999          
2001    Γύρισε
2002    Τα Δικά μου Τραγούδια
2002    Λόγια της Νύχτας
2003    Πάρε το Δρόμο κι Έλα
2004    Τα Καλύτερα Τραγούδια του Β. Καρρα       
2004    Βασίλης Καρράς 1991 - 2003
2005    Όλα Ένα Ψέμα         
2007    Όνειρα           
2007    Όλα μου τα χρόνια live
2009    Όπως παλιά  
2010    Αχ Μοναξιά Μου       
2010    Σ' τα Είπα Όλα          
2011    Έτσι Λαϊκά     
2013    Κύριος μα και... αλήτης         


De Siris