Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Αλέξανδρος Τζιόλης


Αλέξανδρος Τζιόλης

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού μέσου.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1985 στην Κατερίνη και έχει ύψος 1,89 μ. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τον τοπικό Απόλλωνα Λιτοχώρου και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2002 από τον Πανιώνιο.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του, του έδωσαν την ευκαιρία να κάνει μετεγγραφή στον ΠΑΟ το 2005, μαζί με τον συμπαίκτη του Βαγγέλη Μάντζιο. Κέρδισε σχετικά γρήγορα θέση βασικού στον ΠΑΟ (κυρίως λόγω του γεγονότος ότι ο Βραζιλιάνος Φλάβιο Κονσεϊσάο ήταν κατώτερος των προσδοκιών ) και κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών όπου αγωνίστηκε για πρώτη φορά το 2005.

Επίσης ήταν μέλος της Εθνικής που συμμετείχε στο EURO του 2008. Τον Ιανουάριο του 2009 παραχωρήθηκε δανεικός από τον ΠΑΟ στη Βέρντερ Βρέμης, ομάδα της Γερμανίας. Μετά τη λήξη του δανεισμού του στον γερμανικό σύλλογο επέστρεψε στον ΠΑΟ, η διοίκηση του οποίου δοκίμασε να τον πωλήσει σε ομάδες του εξωτερικού ανεπιτυχώς, εξαιτίας της άρνησής του ίδιου του παίχτη.

Παροπλίστηκε από τον προπονητή του ΠΑΟ Χενκ Τεν Κάτε και δεν αγωνίστηκε ως το τέλος του 2009. Στις 29 Ιανουαρίου 2010 ο αθλητής υπέγραψε συμβόλαιο στην ιταλική AC Σιένα, με την οποία αγωνίστηκε σε 13 αγώνες το 2010 στην πρώτη κατηγορία του Ιταλικού πρωταθλήματος. Μετά τον υποβιβασμό της Σιένα στη Σέριε Β, ο Τζιόλης αποκτήθηκε ως δανεικός από την Ρασίνγκ Σανταντέρ, τον Αύγουστο του 2010. Το καλοκαίρι του 2011 υπέγραψε ως ελεύθερος πια στην Σανταντέρ, όμως τον Ιανουάριο του 2012 αποχώρησε με προορισμό το Πριγκηπάτο του Μονακό και την ομώνυμη ομάδα. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς δόθηκε δανεικός στον ΑΠΟΕΛ.

De Siris