Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

James Blunt


Τζέιμς Μπλαντ 

Ο Τζέιμς Μπλαντ γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1974, είναι Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός. Γεννήθηκε ως James Blunt στο Tidworth του Wiltshire της Αγγλίας.

Το πρώτο του album, Back To Bedlam, έκανε μεγάλη επιτυχία το 2005, ειδικά με το τραγούδι "You're Beautiful" - μια σημαντική μπαλάντα. Το είδος της μουσικής του περιγράφεται ως μίγμα jazz, rock και soul.

Γιος στρατιωτικού, υπηρέτησε ο ίδιος στο Κόσοβο με τις δυνάμεις του NATO, επί 4 έτη . Στη συνέχεια πήγε στην Ελβετία. Μερικές ιστοσελίδες αναφέρουν ως χρονολογία γεννήσεώς του το 1978. Ωστόσο, μερικές ταμπλόιντ εφημερίδες αναφέρουν το 1974, ισχυριζόμενες ότι είναι η αναγραφόμενη χρονολογία γεννήσεως στο διαβατήριό του. Το πρώτο τραγούδι του Μπλαντ, με τίτλο "High," έκανε μεγάλη επιτυχία στη χώρα του. Με το "You're Beautiful" , που έγινε No 1 απογειώθηκε όχι μόνο στη χώρα του αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφόρησε το τραγούδι "Goodbye My Lover" .

Στις 14 Νοεμβρίου 2010 ο Μπλαντ ισχυρίστηκε ότι ήταν οι προσωπικές του ενέργειες κατά την παρουσία του στο Κόσοβο που απέτρεψαν έναν "Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο".

Δισκογραφία

Back to Bedlam (2004)
All the Lost Souls (2007)
Some Kind of Trouble (2010)

Moon Landing (2013)

Μουσικά όργανα που παίζει

Κιθάρα
Πλήκτρα
Marimba
Ακουστική κιθάρα
Κλασική κιθάρα
Rhodes piano
Organ
Piano r
Wurlitzer
εκκλησιαστικό όργανο
Δωδεκάχορδη κιθάρα
Pump organ
Grand Piano
Mellotron

De Siris