Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Κώστας Χειμωνίδης


Κώστας Χειμωνίδης

Ο Κώστας Χειμωνίδης γεννήθηκε το 1936 και πέθανε στις 7 Ιουλίου 2009, ήταν πρωταθλητής του στίβου στο ύψος και ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο Χειμωνίδης, ο οποίος αφιερώθηκε στον κλασικό αθλητισμό και τα άλματα, ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής που υπερέβη τα 2 μέτρα στο αγώνισμα του ύψους, υιοθετώντας την τακτική Μπρούμελ στο αγώνισμα, ενώ ανέδειξε μια ολόκληρη σειρά πρωταθλητών στο ίδιο αγώνισμα, όπως τον Βασίλη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Οικονόμου.

Ήταν αθλητής του ΠΑΟΚ, στον οποίο μεταγράφηκε το 1965 από την ΑΕΚ, στην οποία αγωνίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα. Κατάγονταν από την Καστανιά Ημαθίας, όπου και θα γίνει σήμερα στις 6 η κηδεία του.

Σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία και έγινε γυμναστής και αργότερα προπονητής. Ασχολήθηκε ταυτόχρονα και με το βόλεϊ και ήταν εξαίρετος αθλητής και στο άθλημα αυτό. Μάλιστα, ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα, που εμπνεύστηκε την ομορφιά και τον τρόπο διεξαγωγής αγώνων μπιτς βόλεϊ και, πριν έλθει το άθλημα στην Ελλάδα, αυτός το είχε καθιερώσει στους θερινούς μήνες, στη Θεσσαλονίκη με τη συνδρομή πολλών αθλητών του βόλεϊ.

Αφιερώθηκε στον κλασικό αθλητισμό και προφανώς για τον λόγο αυτό δεν έκανε ποτέ οικογένεια. Οικογένεια του ήταν οι αθλητές του στίβου, με τους οποίους περνούσε μέρες και ώρες στο Καυτανζόγλειο στάδιο, μεταδίδοντάς τους τα μυστικά του αθλητισμού και του άλματος σε ύψος.

Ήταν δραστήριο μέλος της οικογένειας του κλασικού αθλητισμού και ιδιαίτερα αγαπητός σε αθλητές, παράγοντες. Εκτελούσε χρέη ομοσπονδιακού τεχνικού μέχρι πριν από δύο χρόνια, όταν και προσεβλήθη από ασθένεια, που του έκοψε το νήμα της ζωής τα χαράματα της 7ης Ιουλίου 2009 στη Θεσσαλονίκη.

De Siris