Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Αλίκη Γεωργούλη


Αλίκη Γεωργούλη

Η Αλίκη Γεωργούλη γεννήθηκε το 1933 και πέθανε στις 25 Ιουλίου 1995, ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Βιογραφικό

Η Αλίκη Γεωργούλη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην δραματική σχολή του "Ωδείου Αθηνών".

Πρωτοεμφνίστηκε στην σκηνή το 1953 στο έργο του Μπέρναρντ Σω "Ο άνθρωπος του διαβόλου". Συνεργάστηκε πολλές φορές με τον Μάνο Κατράκη και με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1956. Χώρισαν το 1965.

Στο σινεμά πρωτοεμφανίστηκε το 1953 στην ταινία "Εύα" της Μαρίας Πλυτά. Έλαβε μέρος σε 15 ταινίες. Μερικές από αυτές είναι "Το αγοροκόριτσο(1959)", "Ο Ηλίας του 16ου(1959)", "Έγκλημα στα παρασκήνια(1960)", "Συνοικία το όνειρο(1961)", "Ο Θίασος(1975)". Μέχρι λίγο καιρό πριν πεθάνει, έπαιζε στο θέατρο "Αποθήκη" στου Ψυρρή, στην Αθήνα.

Πέθανε από καρκίνο στην Αθήνα στις 25 Ιουλίου 1995. Κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Φιλμογραφία

Εύα (1953) .... Άννυ
Ο δρόμος με τις ακακίες (1954)
Το νησί των γενναίων (1959) .... Μαρία
Το αγοροκόριτσο (1959) .... Τζένη
Ο Ηλίας του 16ου (1959) .... Τασία Μπέρμπερη
Είμαι αθώος (1960)
Έγκλημα στα παρασκήνια (1960) .... Μαίρη Λαμπρινού
Συνοικία το όνειρο (1961) .... Στεφανία
Θρίαμβος (1962) .... Νταίζη Ευφραίμογλου
Λουκάς ο αποστάτης-Σατανικές ερωμένες (1974) .... Ρέα
Ο θίασος (1975) .... μητέρα Ηλέκτρας
Οι κυνηγοί (1977) .... η γυναίκα του εκδότη
Μελόδραμα (1980)
Ρόζα (1982) .... η πασιονάρια
Τοπίο στην ομίχλη (1988)
Κάποιος που να ζει (1990)

Σειρές που έχει παίξει

Το φάντασμα (1990) ΕΤ2
Οικογένεια Μουσαμά (1991) ΑΝΤ1
Στον ψυχίατρο (1992) ΑΝΤ1
Μια υπέροχη ζωή (1993) MEGA

De Siris