Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Αντώνης Μαντζαβελάκης


Αντώνης Μαντζαβελάκης

Ο Αντώνης Μαντζαβελάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1917 και πέθανε στις 19 Ιουνίου 1979, μεγάλωσε μοιράζοντας τον χρόνο του, μέχρι τα εφηβικά του χρόνια, μεταξύ Κηφισιάς-Δεξαμενής και Άνδρου. Από τα παιδικά του χρόνια είχε δύο αγάπες τον επιχειρηματικό κόσμο και τον ΠΑΟ.

Όνειρο των γονιών του, που τον μεγάλωσαν με πολύ αγάπη και στοργή, ήταν να γίνει γιατρός, αλλά εκείνος σπούδασε οικονομικές επιστήμες.
Τελειώνοντας την ΑΣΟΟΕ εργάστηκε σε διάφορες επιχειρήσεις για να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρία, μέχρι να αποκτήσει την δική του επιχείρηση το ξενοδοχείο «Άγιος Γεώργιος Λυκαβηττός».

Στο τέλος του 1940 γίνεται πραγματικότητα και η δεύτερη αγάπη του : γίνεται μέλος του ΠΑΟ. Ήταν η αρχή μίας χρυσής και ένδοξης διοικητικής σταδιοδρομίας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και συνεργαζόμενος με τον πατριάρχη του ελληνικού αθλητισμού Απόστολο Νικολαϊδη, Λουκά Πανουργιά, Ανδρέα Βγενόπουλο, Αναστάσιο Κεφαλέα, Ξενοφών Χατζησαράντο και Μέρμιγκα αναδιοργάνωσαν εκ βάθρων τον αγαπημένο μας Παναθηναϊκό.

Αναλαμβάνει κατά καιρούς έφορος διαφόρων τμημάτων και τέλος αναλαμβάνει Γενικός Αρχηγός του ομίλου και έφορος του Ποδοσφαιρικού τμήματος.

Συνεργάζεται άψογα με όλους τους αρχηγούς των επιμέρους τμημάτων και γνωρίζοντας λεπτομερώς όλες τις ελλείψεις και αδυναμίες όλων των τμημάτων, στα πέτρινα εκείνα χρόνια, κατέβαλε κάθε προσπάθεια να τις θεραπεύσει. Ενισχύει το ποδοσφαιρικό τμήμα με αξιόλογες μεταγραφές και μετά καλεί ξένους προπονητές από χώρες με ποδόσφαιρο κατά πολύ προχωρημένο από την πατρίδα μας.

Άρχοντας στην εμφάνισή του, γλυκύτατος στην ομιλία με αδιάσειστα επιχειρήματα έπειθε και τον πλέον δύσπιστο συνομιλητή του. Καλλιέργησε όσο κανείς άλλος τις Δημόσιες σχέσεις με όλες τις υπερκείμενες αρχές του τόπου καθώς και με τα περισσότερα αθλητικά σωματεία στην πατρίδα μας.

De Siris