Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Αντώνης Ρέμος


Αντώνης Ρέμος

Ο Αντώνης Ρέμος γεννήθηκε στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας στις 19 Ιουνίου 1970. Έμεινε εκεί μέχρι τα 10 του χρόνια και από το 1980 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα. Από τα 15 του ζούσε στη Θεσσαλονίκη όπου και τελείωσε το λύκειο. Στη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική κι έμαθε μόνος του να παίζει κιθάρα.

Καριέρα

Το 1980 ήρθε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε μόνιμα μαζί με τη μητέρα και την αδελφή του. Από τα δώδεκά του χρόνια ζούσε στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου και τελείωσε το λύκειο με την ειδικότητα του υδραυλικού, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη μουσική. Για αρκετά χρόνια εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα της συμπρωτεύουσας, έχει συνεργαστεί με τη Δέσποινα Βανδή την εποχή που οι μόνοι που τους γνώριζαν ήταν το κοινό της Θεσσαλονίκης. Εκτός από το προαναφερόμενο εκλεκτικό κοινό της Θεσσαλονίκης, μετέπειτα αναγνώρισαν την φωνητική του αξία η Μαρινέλα και ο Γιάννης Πάριος, που τον έπεισαν να κατέβει στην Αθήνα να κάνει καριέρα. Μετά από τις πετυχημένες παραστάσεις του στο Χάραμα, συνεργάστηκε με την οικογένεια Παπαθεοχάρη (ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ, ΔΙΟΓΕΝΗΣ) κι αυτό ήταν το έναυσμα να απογειωθεί η καριέρα του. Έγινε κυρίως αγαπητός από το κοινό της Αθήνας, γιατί είχε ένα μοναδικό τρόπο να ερμηνεύει παλιές και καινούργιες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου εκτός από τα δικά του, και να κάνει καθημερινά διαφορετικό πρόγραμμα και φινάλε όταν τελείωνε τις παραστάσεις του. Αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία SONY Music και ο πρώτος του δίσκος ήταν γεγονός. Τα τραγούδια «Τι ήμουνα για σένα», «Το κέρμα», «Μην απορείς». Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους εν ζωή Έλληνες συνθέτες (Σπανός, Χατζής, Πάριος, Πλέσσας, Θεοφάνους) με αποκορύφωμα το Μίκη Θοδωράκη σε μία και μοναδική συναυλία. Είχε την τύχη να έχει σχεδόν αποκλειστική συνεργασία με τον φίλο του Γιώργο Θεοφάνους όταν ο Κύπριος συνθέτης βρισκόταν σε μία καλλιτεχνική έξαρση (2002-2006) και μέσα από ένα παραγωγικό συνθετικό παραλήρημα , εμπνεύστηκε δεκάδες τραγούδια επιτυχίες- σταθμοί που εμπιστεύτηκε στον Αντώνη ώστε να τα απογειώσει με την ερωτική του και αισθαντική του φωνή. Από τη συνεργασία αυτή επί 4-5 χρόνια, συνθέτης και τραγουδιστής είδαν τριπλούς πλατινένιους δίσκους και η φήμη τους απογειώθηκε.

Κοινωνικά δρώμενα

Μεγάλη του αγάπη υπήρξε από χρόνια η ομάδα του Ηρακλή την οποία προσπάθησε επανειλημμένα να στηρίξει στο παρελθόν σε θέματα προβολής και τον Ιούλιο του 2007 ο Ρέμος έγινε πρόεδρος της διοίκησης πρωτοδικείου του ποδοσφαιρικού συλλόγου του Ηρακλή.

Δισκογραφία

Αντώνης Ρέμος (1996, Πλατινένιο)
Καιρός να πάμε παρακάτω (1998, Πλατινένιο)
Πάλι Απ' Την Αρχή (1999, Πλατινένιο)
Fly with Me (2000)
Μια Νύχτα Μόνο (2001, 2 φορές πλατινένιο)
Όλος ο Κόσμος Είσαι Εσύ (2001)
Καρδιά μου μην Ανησυχείς (2002, 3 φορές πλατινένιο)
Καρδιά μου μην Ανησυχείς Remix (2002)
Δεν Τελειώσαμε Remix (2003)
Μια Αναπνοή (2003, 3 φορές πλατινένιο)
Χαμογέλασε (2004)
Live (2004, Πλατινένιο)
Σαν Ανεμος (2005, Πλατινένιο)
Σαν Άνεμος Special Edition (2006)
Αντώνης Ρέμος με Onirama MAD SECRET CONCERT (2007)
Best of (2006, Πλατινένιο)
Αλήθειες και ψέματα (2008, Πλατινένιο)
2 Ιστορίες Αγάπης (2009)
Κομμένα πια τα δανεικά (2010, CD single)
Κλειστά τα στόματα (2011)

De Siris